Ruotsalainen tuottavuuspalkinto Bauer Watertechnology Oy:lle

Suomalainen kemikaalittomia vedenkäsittelylaitteita kehittävä ja valmistava Bauer Watertechnology on palkittu Ruotsissa Tuottavuuspalkinnolla.

Suomalainen kemikaalittomia vedenkäsittelylaitteita kehittävä ja valmistava Bauer Watertechnology on palkittu Ruotsissa Tuottavuuspalkinnolla.

Suuri Tuottavuuspalkinto on pohjoismainen tavarantoimittajapalkinto, joka on jaettu perinteisesti joka toinen vuosi pidettävillä Göteborgin Kunnossapito-messuilla (Underhållsmässan) vuodesta 1990 alkaen. Svenskt Underhåll-keskusorganisaatio nimittää ja esittelee kiertopalkinnon voittajan.

Tuottavuuspalkinto on tavarantoimittajapalkinto, joka on tarkoitettu huomion kiinnittämiseksi ylläpitopanostuksiin, joiden myötä ostajien kannattavuus on parantunut. Kunnianosoituksen tarkoituksena on innostaa sekä tavarantoimittajia, että ylläpidon ostajia konkreettisesti havaitsemaan ylläpidon hyöty taloudellisin termein, levittää tietoa kannattavasta ylläpidosta ja kiihdyttää tavarantoimittajien ja alan kehitystä.

Suurin painoarvo arvioinnissa on kannattavuutta parantavilla ominaisuuksilla. Tuomaristo arvioi myös visionäärisen uuden ajattelun tasoa ja kehitystyön toteutusta sekä ympäristövaikutuksia. Uudet ideat ja innovaatiot priorisoidaan näin ollen olemassa olevia ratkaisuja korkeammalle.

Arviointi perustuu todellisiin saavutettuihin ja asiakkaan todentamiin tuloksiin. Useimmilla ylläpitotoimenpiteillä on myös positiivinen vaikutus ympäristöön ja siksi myös ympäristöseurausten arviointi arvostellaan.

Tuomariston perustelut palkitsemiselle: ”Toimittaja on osoittanut yksityiskohtaisesti pysyviä säästöjä käyttö-, huolto- ja ylläpitokustannuksiin, energiankulutukseen sekä uudelleeninvestointeihin. Toimittaja on voinut osoittaa, että heidän asiakkaiden tuottavuus paranee ja kannattavuus lisääntyy pitkällä aikavälillä.”

Tulokset on todennettu asiakkailta selvityksessä, jossa oli suuri määrä referenssikohteita. Aiempia palkinnonsaajia ovat olleet muun muassa Scania Industrial Maintenance AB, Chalmers University of Technology, Fortum Service AB ja SKF AB.

Kuva: Bauer Watertechnologyn toimitusjohtaja Lauri Leskinen esitteli palkintoa Nordbygg 2018 -messuilla Tukholmassa.

Lue lisää

Katso kaikki