Toimitusjohtaja Kari Kauniskangas lähtee YIT:stä

YIT-konsernin toimitusjohtaja Kari Kauniskangas jättää yhtiön, johtaja Antti Inkilä on nimitetty väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi.

YIT-konsernin toimitusjohtaja Kari Kauniskangas jättää yhtiön, johtaja Antti Inkilä on nimitetty väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi

YIT:n toimitusjohtaja vaihtuu. Nykyinen YIT Oyj:n toimitusjohtaja Kari Kauniskangas jättää tehtävänsä. Hallitus on aloittanut uuden toimitusjohtajan hakuprosessin ja nimittänyt 23.10.2020 lähtien väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi YIT:n Asuminen Suomi ja CEE- -segmentin johtajan Antti Inkilän.

– YIT:n liiketoiminta perustuu kestävään kaupunkikehitykseen. Yhtiö painottaa strategiassaan rakentamisen lisäksi kiinteistö- ja palveluliiketoiminnan kasvattamista. Yhtiöllä on ollut viime aikoina merkittäviä kannattavuushaasteita Toimitilat-segmentissä. Strategian toimeenpano, operatiivisen tehokkuuden varmistaminen sekä asiakaslähtöisen ja osallistavan kulttuurin vahvistaminen tulevat olemaan uuden toimitusjohtajan tärkeimmät prioriteetit voimakkaasti muuttuvassa markkinassa, toteaa YIT:n hallituksen puheenjohtaja Harri-Pekka Kaukonen.

Kauniskangas on ollut yhtiön johdossa vuodesta 2013 saakka. Hän nousi toimitusjohtajaksi toimittuaan YIT:n Kansainväliset rakentamispalvelut -segmentin johtajana ja varatoimitusjohtajana vuosina 2008–2013.

– Haluan kiittää Kari Kauniskangasta hänen pitkästä työurastaan yhtiön palveluksessa. YIT on läpikäynyt merkittävän muutoksen viime vuosina. Kari on tehnyt tinkimätöntä ja sitoutunutta työtä muun muassa Lemminkäinen-fuusion jälkeisessä mittavassa integraatiossa ja Pohjoismaiden päällystys- ja kiviainesliiketoimintojemme myynnissä. YIT on vakaa ja vahva yhtiö ja toimialansa edelläkävijä. Karin syvä toimialatuntemus ja innostava johtamisote ovat olleet korvaamattoman tärkeitä yhtiön uudistumisprosessissa, Kaukonen sanoo.

Asuminen Suomi ja CEE -segmentin kehitysjohtaja Marko Oinas hoitaa segmentin johtajan tehtävää johtoryhmän jäsenenä Inkilän toimiessa väliaikaisena toimitusjohtajana.

 

Lue lisää

Katso kaikki