Toimistohanke Turun Kupittaalla saa jatkoa

Kiinteistö tavoittelee LEED-ympäristösertifikaatin v4-version Gold-tasoa.

Kiinteistökehityshanke Turun Tiedepuistossa Kupittaalla saa jatkoa, kun Skanska toteuttaa Turun Teknologiakiinteistöjen omistukseen toimistorakennuksen.

Tuleva toimisto nousee samalle tontille Pohjola Sairaalan vuonna 2018 valmistuneen rakennuksen kanssa osoitteeseen Joukahaisenkatu 9 C ja D. Kela vuokraa rakennuksesta neljä kerrosta eli noin 4 200 kerrosneliömetriä toimistotilaa. Loput tiloista vuokrataan muiden toimijoiden käyttöön.

– Kelan tulo asiakkaaksemme on osoitus Teknologiakiinteistöjen konseptin ja Turun tiedepuiston alueen toimivuudesta. Uuden rakennuksen myötä pystymme tarjoamaan tiloja uusille toimijoille, mikä on tilanpuutteen vuoksi ollut muutaman viime vuoden aikana hankalaa. Hankkeen jälkeen Tiedepuiston vanha puoli alkaa olla käytännössä rakennettu ja on aika siirtää katse moottoritien yli, uuden Tiedepuiston ja alueet yhdistävän Tiedepuiston kannen rakentamiseen, sanoo Teknologiakiinteistöjen toimitusjohtaja Mikko Lehtinen.

Rakennuksen on suunnitellut Aihio Arkkitehdit, ja valmistuttuaan se muodostaa värikkäämmän parin Pohjola Sairaalan vaalealle rakennukselle. Kun uusi hanke valmistuu, rakennukset muodostavat yhden kokonaisuuden, ja niiden väliin jää yhteinen pihakansi.

– Rakentaminen käynnistyy viimeistään elokuussa 2020, ja hanke valmistuu toukokuussa 2022. Kiinteistö tavoittelee LEED-ympäristösertifikaatin v4-version Gold-tasoa. Suunnittelussa pyritään minimoimaan rakennuksen aiheuttama ympäristökuormitus ja energiankulutus koko sen elinkaaren ajan, kertoo tulosyksikön johtaja Vesa Hintukainen Skanskasta.

Kelan tuleviin tiloihin sijoittuvat Kelan Turun toimiston back-office-toiminnot, ja tilat toteutetaan Kelan tarpeisiin räätälöitynä monitilaympäristönä. Kelan asiakaspalvelu jää Turun keskustaan yhteisiin tiloihin Turun kaupungin kanssa.

Lue lisää

Katso kaikki