Terveiset Kylmätekniikan koulutuspäiviltä: ”Vihreä siirtymän pelätään hidastuvan tekijöiden puutteen vuoksi”

Tammikuun lopussa järjestetyt Kylmätekniikan koulutuspäivät juhlistivat kylmäkoulutuksen 60-vuotista taivalta.

Kahden etäyhteyksin järjestetyn tapahtuman jälkeen alan ammattilaiset kokoontuivat 400 kuulijan voimin päivittämään tietojaan ja verkostoitumaan. Kuva: Dakota Lavento

Tammikuun lopussa järjestetyt Kylmätekniikan koulutuspäivät juhlistivat kylmäkoulutuksen 60-vuotista taivalta. Kahden etäyhteyksin järjestetyn tapahtuman jälkeen alan ammattilaiset kokoontuivat 400 kuulijan voimin päivittämään tietojaan ja verkostoitumaan.

Kylmäala on ilmastonmuutoksen torjunnassa ja energian käytön vähentämisessä Suomen Kylmäyhdistys ry:n toiminnanjohtaja Pauli Tarnan mukaan ratkaisevassa asemassa. Koulutuspäivillä haastateltu Tarna lisäsi, että tietoliikenne ja elintarvikehuolto edellyttävät katkoitta toimivaa jäähdytystä. Ilmaston lämmetessä myös ilmanvaihdon jäähdytystä tarvitaan entistä enemmän. Kylmäasentajakoulutuksen lisäämisen jarruksi on muodostunut pula kouluttajista.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Tämä teksti on näyte Talotekniikka-lehden 1/2023 jutusta. Mitä muuta Pauli Tarnan, Altti Seinelä, Jussi Hirvonen ja Mika Kapanen sanoivat puheenvuoroissaan? Klikkaa näköislehteen tästä  ja lue lisää!

Lue lisää

Katso kaikki