Teknologiasta Tuotteiksi -säätiö palkitsi Järvenpään Mestariasunnot ja VVO- yhtymän vuokra-asuntojen ja -asumisen kehittämisestä

Vuokra-asuntojen ja -asumisen kehittämisestä palkittiin 15 000 �?� tunnustuspalkinnolla Järvenpään Mestariasunnot Oy ja kunniakirjalla VVO -yhtymä Oyj. Teknologiasta Tuotteiksi -säätiön vuotuinen palkintojenjakotilaisuus järjestettiin 6.11. 2008 perinteiseen tapaan Aulangolla.
Teknologiasta Tuotteiksi -säätiö tukee suomalaisten tuoteideoiden ja teknologioiden tuotteistamista ja kansainvälistymistä. Säätiön toiminta-alueena on ympäristö, erityisesti hyvä sisäympäristö. Säätiö jakaa vuosittain 15 000 �?� tunnustuspalkinnon. Vuoden 2007 tunnustuspalkinnon sai Rakennusliike Reponen energiatehokkaasta MERAREPONEN-kerrostalojärjestelmästä.
Vuoden 2008 teemaksi Teknologiasta Tuotteiksi -säätiö nosti vuokra-asumisen kehittämisen.
– Järvenpään Mestariasunnot Oy on kehittänyt innovatiivisesti vuokra-asuntoja ja vuokra-asumisen malleja. Kehittämisen kantavina teemoina on ollut asiakaslähtöisyys ja vastuu ympäristöstä. Yritys on tuonut uusia toimintatapoja ja ratkaisuja vuokra-, palvelu- ja erilaisten erityisryhmille tarkoitettujen asuntojen rakentamiseen ja kehittämiseen. Yritys on samalla edistänyt esimerkillisellä tavalla alan yhteistyötä.
– Järvenpään Mestariasunnot Oy on alansa edelläkävijä, jonka ansiosta myös Suomen ensimmäiset nollaenergiakerrostalot ovat syntymässä yhteistyössä Kuopion Opiskelija-asunnot Oy:n kanssa, kertoo Teknologiasta Tuotteiksi -säätiö perusteluissaan.
Säätiö jakoi VVO -yhtymä Oyj:lle kunniakirjan ansiokkaasta ja pitkäjänteisestä vuokra-asuntojen ja -asumisen kehittämisestä. Asiakaslähtöisyys, elinkaariedullisuus, ympäristöystävällisyys ja innovatiivisuus ovat VVOn arvoissa ja strategiassa keskeisellä sijalla. Ne on onnistuttu viemään esimerkillisellä tavalla käytännön toimintaan ja ratkaisuihin, toteaa Teknologiasta Tuotteiksi -säätiö perusteluissaan.
Palkinnot jakoivat Kiinteistö-, rakennus- ja toimitilaklusterin vuosiseminaarissa Aulangolla Teknologiasta Tuotteiksi -säätiön hallituksen jäsenet Reijo Kangas Tekesistä ja Seppo Laine Finpro:sta. Järvenpään Mestariasunnot Oy:n puolesta palkinnon vastaanotti toimitusjohtaja Veikko Simunaniemi ja VVO-yhtymä Oyj:n puolesta toimitusjohtaja Olli Salakka.

Vuonna 1994 perustetun Teknologiasta Tuotteiksi -säätiön toiminta-ajatuksena on palkita tunnustuspalkinnoin yrityksiä, yhteisöjä ja yksityishenkilöitä. Päätökset palkittavista tahoista tekee säätiön hallitus. Säätiön hallituksessa on edustus seuraavista organisaatioista: Finpro, Finnvera, Kauppa- ja teollisuusministeriö, Keksintösäätiö, SITRA, Tekes, Ympäristöministeriö, Iitin kunta ja Halton Oy.

Lue lisää

Katso kaikki