Tekmanni tekee Tapiola-ryhmän toimitalon ja lentoaseman laajennuksen sähköurakat

Helsingin Tekmanni tekee sähköurakan Helsinki-Vantaan lentoaseman ulkomaanterminaalin laajennukseen ja uuden matkatavaran käsittelykeskukseen sekä Tapiola-ryhmän uuteen toimitaloon Espooseen.
Finavia käynnisti laajennusosan rakennustyöt vuoden 2006 syyskuussa ja ne valmistuvat syksyllä 2009.
Laajennettu ulkomaanterminaali on valmistuessaan mitoitettu 15-16 miljoonalle matkustajalle ja 13,5 miljoonalle matkatavaralle vuodessa. Nykyisin lentomatkustajia on noin 12,8 miljoonaa vuodessa ja matkatavaraa 9 miljoonaa vuodessa. Laajennusosa palvelee pääasiassa Kaukoidän liikennettä.
Rakennuksen pinta-ala on 40 000 bruttoneliömetriä, josta puolet palvelee matkatavaran käsittelyä. Uutta asematasoa rakennetaan 45 000 neliötä ja nykyistä asematasoa saneerataan 120 000 neliötä. Laajennettuun terminaaliin rakennetaan matkatavaroille kuljetintunneliyhteys olemassa oleviin terminaalitiloihin. Kuljetintunnelia rakennetaan 300 m.
Kokonaiskustannusarvioltaan 143 miljoonan euron hanke on Finavian kaikkien aikojen suurin investointi.
Tekmanni toteuttaa sähköurakan myös Tapiola-ryhmän uuteen toimitaloon Espooseen. Rakennushankkeen pääurakoitsija onYIT Rakennus Oy. Toimitalo valmistuu vuodenvaihteessa 2009/2010 Länsiväylän varteen. Valmistuessaan rakennus on yksi Espoon vaikuttavimmista toimistotaloista.

Lue lisää

Katso kaikki