Tapiolan uuden toimitalon peruskivi muurattiin

Tapiola-ryhmän uuden toimitalon peruskivi muurattiin keskiviikkona 16.4.2008 Espoon Tapiolassa. Muuraajina toimivat Espoon kaupunginhallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Jukka Mäkelä, Tapiolan pääjohtaja Asmo Kalpala sekä YIT Oyj:n konsernijohtaja Hannu Leinonen. Peruskirjan luki rakennusneuvos, Kiinteistö-Tapiolan toimitusjohtaja Asko Salminen.
Rakenteilla olevan toimitalon pinta-ala on noin 71 000 bruttoneliömetriä ja sen on määrä valmistua vuoden 2010 alussa. Toimitaloon tulee työpisteet noin 1500 työntekijälle ja paikoitustilaa noin 850 autolle. Rakennukseen tulee kokonaisuudessaan yhdeksän kerrosta, joista kolme sijaitsee maan alla. YIT Rakennus toimii hankkeen pääurakoitsijana. Rakennesuunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto SARC Oy.
”Rakennushanke on edennyt tähän saakka suunnitelmien mukaisesti, vaikka rakentamista on jonkin verran vaikeuttanut kallioperän haastava rakenne”, Asko Salminen kertoo. Uuteen toimitaloon louhitaan neliöitä lähes yhtä paljon maan alle kuin maan päälle. Pysäköintikerroksia on jopa kolmessa eri tasossa ja ne kattavat pinta-alaltaan lähes koko tontin.

Uuden toimitalon suunnittelussa on otettu henkilökunnan toiveet ja tarpeet huomioon. Valituissa ratkaisuissa on korostettu muun muassa tilojen viihtyisyyttä. ”Henkilökunta odottaa mielenkiinnolla uutta toimitaloa, jonka yksi erityispiirre on ylimpään kerrokseen sijoitettu henkilökunnan ruokailutila, josta voi ihailla upeaa merimaisemaa”, Salminen kertoo.

Kohde on merkittävä myös YIT:lle. ”Toimitalon rakentaminen on haastavampaa muihin uudishankkeisiin verrattuna, sen mittavuuden ja nopean aikataulun vuoksi. YIT:llä on hyvä ja pitkäaikainen yhteistyö Tapiolan kanssa, joka mahdollistaa sujuvan toteutuksen näinkin mittavissa hankkeissa”, kertoo YIT:n pääkaupunkiseudun toimitiloista vastaava yksikönjohtaja Matti Schultz.

Lue lisää

Katso kaikki