Tampereen Hervantaan nousee opiskelijoiden suunnittelemia puukerrostaloja

Uudet puukerrostalot valmistuvat keväällä 2022 ratikkareitin varrelle.

Kaksi kuusikerroksista puukerrostaloa tarjoaa valmistuessaan 120 opiskelija-asuntoa. Kerrostalot kootaan työmaalle tulevista valmiiksi rakennetuista moduuleista.

Talotekniikka-lehti

Tampereen Hervantaan rakennetaan arkkitehtiopiskelijoiden suunnittelema puukerrostalopari opiskelijoille. Lumipuuksi nimetty kerrostalokohde on tulosta opiskelijoille suunnatusta puurakentamisen arkkitehtuurikilpailusta, jonka voittivat arkkitehtiopiskelijat Aleksi Kraama ja Eero Kokkonen.

Kerrostalot rakennetaan ratikkareitin varrelle CLT-tilaelementeistä eli elementtitehtaalla ristiinliimatusta massiivipuulevystä valmiiksi rakennetuista moduuleista.

Tilaelementeistä koostuvat yksiöt ja kaksiot tulevat elementtitehtaalta lähes asumisvalmiina. Katto-, seinä- ja lattiapinnat lattialämmityksineen sekä kylpyhuoneet ja keittiöt asennetaan moduuleihin jo tehtaalla. Jokaisessa asunnossa on myös ranskalainen parveke.

Parhaillaan tontilla on käynnissä maanrakennustyöt. Elementtiasennukset alkavat heinäkuussa. 80 senttimetriä paksuista massiivipuulevyistä koostuvat tilaelementit asennetaan paikalleen työmaalla kerros kerrokselta. Kerrostalot on tarkoitus rakentaa muutamassa kuukaudessa. Yhden kerroksen pystyttämiseen menee keskimäärin vajaat kaksi viikkoa.

– Talotekniikkaakaan ei rakenneta työmaalla, vaan sekin on asennettu tehtaalla valmiiksi tilaelementtien hormikuiluihin ja vain saumakohdat kytketään työmaalla, kertoo A-insinöörien projekti-insinööri Reetta Horto tiedotteessa.

Myös talojen ulkoverhoukset ovat paikoillaan elementeissä ja saumataan yhteen työmaalla.

Kohteen suunnittelusta on vastannut pääsuunnittelijana Arkkitehdit LSV. CLT-tilaelementit toimittaa Elementti Sampo, ja urakoitsijana toimii Rakennusliike Tikirak. Rakenne- ja akustiikkasuunnittelusta vastaa A-Insinöörit ja palosuunnittelusta L2 Paloturvallisuus.

Tampereen yliopiston arkkitehtuuriopiskelijoille suuntaaman ideakilpailun rahoittivat ympäristöministeriö ja Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA.

Lue lisää

Katso kaikki