Tampereelle uusi asuinkohde Ranta-Tampellan kanavakortteliin

Skanska rakentaa Ranta-Tampellan kanavakortteliin Tampereelle As. Oy Ranta-Tampellan Masuunin.

Skanska rakentaa Ranta-Tampellan kanavakortteliin Tampereelle As. Oy Ranta-Tampellan Masuunin.

Ranta-Tampellan kadulle tulevassa 9-kerroksisessa yhtiössä on 51 asuntoa, joiden koot vaihtelevat yksiöistä neljän huoneen asuntoihin saakka. Kanavan varrelle katutasoon on suunnitteilla liiketila, ja ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat ulkovälinevarasto, saunaosasto ja monikäyttöinen yhteistila, joka sopii tapahtumien lisäksi esimerkiksi työskentelyyn tai vierashuoneeksi.

Yhteisten tilojen parvekkeilta on näkymä kanavan suuntaan. Varsinaiset asuinkerrokset alkavat toisesta kerroksesta.

Masuunin pihakannen alla sijaitsee pysäköintihalli, jossa pysäköintioikeuden ostaneet voivat pysäköidä mihin tahansa vapaana olevaan paikkaan. Jokaisella paikalla on myös mahdollisuus sähköauton lataukseen.

Koko Ranta-Tampellan kanavakorttelin suunnittelun ja toteutuksen lähtökohtana ovat turvalliset ja terveelliset kodit, joiden ympäristötehokkuus ja asumisviihtyvyys ovat huippuluokkaa.

Asumismukavuutta lisäävät lattialämmityksen ja -viilennyksen yhdistelmä sekä tavanomaista suuremmat ikkunat, jolloin luonnonvaloa tulee asuntoihin enemmän. Yhtiön polkupyöräpajassa perushuollot ja pesut onnistuvat vaivatta, ja Masuunin katolle asennettavat aurinkopaneelit kattavat osan yhteisten tilojen käyttämästä sähköstä.

– Ranta-Tampellan Masuunissa kestävyysnäkökulmien lisäksi asukasviihtyvyyteen on panostettu paljon. Asuntojen kattavan taloautomaatiojärjestelmän Smart-paneelista voi esimerkiksi säätää sisäilmastoa sekä seurata huoneiston kulutustietoja. Uuden ja nykyaikaisen tekniikan myötä uudessa kodissa voi elää entistä vastuullisempaa elämää, kertoo myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma Skanska Kodeilta.

RTS-ympäristöluokitus varmistaa, että kohde on suunniteltu ja toteutettu laadukkaasti ympäristönäkökulmat huomioiden. Rakennusvaiheessa huomioidaan muun muassa materiaalien huolellinen säilytys kosteudelta suojattuna, ja olosuhdeseurannalla varmistetaan rakenteiden kuivuminen. Myös rakennuksen kulutuskestävyyden osalta on tehty ratkaisuja, jotka pidentävät materiaalien käyttöikää esimerkiksi yhteisissä tiloissa.

Ranta-Tampellan Masuunin rakentamisen ennakoidaan alkavan kuluvan vuoden lopulla, ja kohde valmistuu syksyllä 2023. Skanska rakentaa parhaillaan rantakortteliin myös As. Oy Ranta-Tampellan Kaplan -nimistä kohdetta, joka valmistuu loppuvuodesta 2021.

Ranta-Tampellan asuinalue ja kanava rakentuvat Tampellan vanhalle tehdasalueelle. Odotetun alueen suunnitteleminen alkoi jo 1990-luvulla, ja Rantaväylän tunnelin valmistuttua kauan haaveiltu järvenrantanaapurusto toteutuu vihdoin väylältä vapautuneelle alueelle.

Lue lisää

Katso kaikki