Taloyhtiöiden hallitustyöhön uudet ohjeet

Kiinteistöliitto ja AKHA ovat käynnistäneet yhteistyön taloyhtiöiden hyvän hallitustyöskentelyn kehittämiseksi ja hallintotavan edistämiseksi. Suomessa on yli 80 000 asunto-osakeyhtiötä, joissa toimii yhteensä yli 250 000 hallituksen jäsentä. Lähes joka toinen suomalainen asuu taloyhtiössä. Suomalaisten elämän suurin sijoitus on useimmin oma asunto, jonka omaisuudenhoitajana toimii taloyhtiön hallitus.
Kiinteistöliitto ja AKHA ovat solmineet vuoden 2009 alusta voimaan astuneen yhteistyösopimuksen taloyhtiöiden hallitustyöskentelyn kehittämiseksi. Tavoitteena on onnistuneen hallitustyöskentelyn edellytysten parantaminen ja hyvän hallintotavan edistäminen taloyhtiöissä. Kyse on toiminnallisesta yhteistyöstä. Molemmat organisaatiot jatkavat itsenäisinä toimijoina, toteaa Kiinteistöliiton toimitusjohtaja Harri Hiltunen.

Asunto- ja kiinteistöyhtiöiden hallitusasiantuntijat AKHA ry on asunto- ja kiinteistöyhtiöiden hallinnon ja hallitustyöskentelyn osaamisverkosto, jonka tavoitteenamme on lisätä hallitustyön arvostusta ja parantaa sen tuloksia kehittämällä osaamista. Yhteistyö Kiinteistöliiton kanssa antaa tähän aiempaa paremmat edellytykset, toteaa AKHAn puheenjohtaja, rakennusneuvos Ben Grass.
Taloyhtiöiden toimintaympäristö muuttuu jatkuvasti yhä haastavammaksi ja kiihtyy tulevina vuosina. Rakennukset sekä asukkaat ikääntyvät samanaikaisesti ja korjaustarve kasvaa voimakkaasti. Asukkaiden vaatimustaso kohoaa, minkä vuoksi taloyhtiöön kohdistuu asumisyhteisönä uusia paineita. Talotekniikka kehittyy ja yhteiskunta kiristää energiatehokkuutta ja turvallisuutta koskevaa säännöstöä. Myös kaikkiin taloyhtiöihin vaikuttava, uusi asunto-osakeyhtiölaki on valmisteilla. Lain on tarkoitus tulla voimaan vuonna 2010.

Lue lisää

Katso kaikki