Taloustaantuma kasvattaa kiinnostusta ketjuyrittäjyyttä kohtaan

Ketjuyrittäjiksi haluavien määrä on kääntynyt kasvuun. Palkansaajataustaisten ja yrittäjätaustaisten hakijoiden määrä toimitilapalveluita tarjoavaan Huomenta-ketjuun on lisääntynyt syksystä lähtien. Etenkin rakennusalalta haetaan aiempaa selvästi useammin Huomenta-yrittäjiksi.
– Yrittäjiksi hakevien määrä alkoi lisääntyä syksyllä. Vuodenvaihteen jälkeen kasvu on entisestään voimistunut. Näyttää siltä, että yritysmaailmasta kantautuvat huonot uutiset saavat entistä useamman miettimään ketjuyrittäjyyttä hyvänä ja verrattain vakaana vaihtoehtona työllistyä, sanoo liiketoimintajohtaja Matti Kuokkanen Huomenta Toimitilapalveluista.

Pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Lahdessa toimivassa Huomenta-ketjussa on tällä hetkellä mukana noin 40 yrittäjää. Yrittäjien määrä kaksinkertaistui viime vuonna. Ketjuun rekrytoidaan uusia yrittäjiä myös kuluvana vuonna.

– Ketjuyrittäjyyden kynnys on muuta yrittämistä matalammalla, koska riskit koetaan taloustaantumassakin kohtuullisiksi. Ketjun tarkoitus on antaa yrittäjille niin paljon tukea ja valmennusta, ettei yrittäjän aikaisemmalla työkokemuksella ole suurta merkitystä, kunhan asenne ja muu tausta on kohdallaan. Siksi esimerkiksi rakennusalan hakijoiden joukossa voi olla erinomaisia yrittäjiä toimitilapalveluihin, Kuokkanen toteaa.

Huomenta on pääkaupunkiseudulla sekä Lahden ja Tampereen alueella toimiva toimitilapalvelu, joka tarjoaa laadukkaita siivous- ja toimitilapalveluita PK-sektorin yrityksille. Hyvään palveluun panostavat Huomenta-yrittäjät ovat kiinteä osa asiakkaansa arkea. Tällä hetkellä Huomenta-yrittäjiä on noin 40, asiakkaita heillä on yli 300. Huomenta Toimitilapalveluiden taustalla on ympäristönhuoltoon ja kiinteistöjen sekä laitosten ylläpitoon erikoistunut suomalainen pörssiyhtiö Lassila & Tikanoja.

Lue lisää

Katso kaikki