Talotekniikan yrityksille INNOSUOMI -palkintoja

Tasavallan presidentin valtakunnalliset INNOSUOMI 2008 -palkinnot jaettiin viidennentoista kerran 16.joulukuuta. Tämän vuoden teemana oli Ilmasto ja energia. Palkintoehdokkaita oli 161. Kilpailussa jaettiin viisi samanarvoista valtakunnallista INNOSUOMI -palkintoa ja kolme kunniamainintaa.
Palkitut edustavat suomalaisia innovatiivisia yrityksiä, jotka ovat vastanneet osaamisellaan sekä yksityisen ihmisen tarpeisiin että yritysten kilpailukyvyn parantamiseen kekseliäällä tavalla.
Presidentti Tarja Halonen avustajinaan INNOSUOMI -raadin puheenjohtaja, pääjohtaja Martti Enäjärvi ja työvaliokunnan puheenjohtaja, toiminnanjohtaja Juha Jutila jakoivat valtakunnallisen INNOSUOMI 2008 -palkinnon seuraaville yrityksille:
Biovakka Suomi Oy, Vehmaa, puhdasta energiaa biokaasulaitoksen avulla
Finnchain Oy, Rauma, pintalietteen poistojärjestelmä jätevedenpuhdistukseen
iLoq Oy, Oulu, edistyksellinen ja omavoimainen sähköinen lukitusjärjestelmä
Preseco Oy, Espoo, paikallinen kokonaisratkaisu teurastamojätteiden käsittelyyn
St1 Biofuels Oy, Helsinki, jätteestä liikenteen biopolttoainetta
Kunniamaininnan saivat porvoolainen Enervent Oy (hyvä energian talteenotto ilmanvaihtojärjestelmissä), vantaalainen Korpikorpi Pikakuivaus Oy (kiinteistöjen kosteusvaurioiden kuivausjärjestelmä ja palvelukonsepti) ja tamperelainen Optoelektroniikan tutkimuskeskus ORC (yhdistepuolijohdeteknologiaan perustuvan optoelektroniikan kaupallistaminen).
INNOSUOMI on perustettu vuonna 1994 ja sen suojelijana toimii tasavallan presidentti. Valtakunnalliset INNOSUOMI -palkinnot jaetaan vuosittain tunnustukseksi ja kannustukseksi ansiokkaasta innovatiivisesta yrittäjyydestä. Palkinnot jaetaan sekä maakunnissa että valtakunnallisesti.
INNOSUOMEN 2008 taustavoimina on Elinkeinoelämän keskusliitto, Keksintösäätiö, Keskuskauppakamari. Patentti- ja rekisterihallitus, Sitra, Suomen uusyrityskeskukset, Suomen Yrittäjät, TE-keskukset, Tekes, työ- ja elinkeinoministeriö, WWF ja ympäristöministeriö sekä maakuntaliitot, oppilaitoksia ja muita innovaatiotoimintaa tukevia organisaatioita.

Lue lisää

Katso kaikki