Sveafastigheter ja HGR myyvät 154 miljoonan euron kiinteistösalkun

Sveafastigheter ja HGR Property Partners ovat päässeet sopimukseen AXA REIM:n kanssa suomalaisen päivittäistavarakaupan kiinteistöistä koostuvan salkun myymisestä 154 miljoonalla eurolla ERIV II:lle. Salkku sisältää 128 kohdetta Suomessa ja sen vuokrattava pinta-ala on n. 130 000 neliömetriä. Kauppa saatetaan päätökseen joulukuussa kiinteistöjen 154 miljoonan euron kokonaisarvoon perustuen.
Kiinteistösalkun ostaa yleiseurooppalainen AXA Real Estate Investment Managersin (AXA REIM) hallinnoima kiinteistörahasto -European Retail Income Venture II�?� (ERIV II). Kiinteistösalkku koostuu pienistä ja keskisuurista, keskimäärin 1000 m2, päivittäistavarakaupoista 95 kunnassa ympäri Suomea. Salkun päävuokralaisia ovat lähes yhtä suurin osuuksin markkinajohtajat S-ryhmä, Kesko ja Tradeka. Sveafastigheter ja HGR Property Partners hankkivat kiinteistöt usealla transaktiolla 2006 aikana. Salkun vuokrasopimusten keskimääräinen pituus on noin
seitsemän vuotta.
– Yhteistyömme HGR Property Partnersin kanssa on ollut erittäin menestyksekästä ja olemme saattaneet olettamaamme nopeammin loppuun liiketoimintasuunnitelman, jonka muodostimme kohteita ostettaessa. Vuokraamiseen sekä rakennusten uudistamiseen keskittyminen on tuottanut erinomaisia tuloksia. Kiinteistöt ovat nyt täyteen vuokrattuja sekä hyvin hoidettuja, sanoo Simon de Château, Sveafastigheterin toimitusjohtaja.
– Olemme erittäin tyytyväisiä mittavien uudistusten kautta saavuttamiimme tuloksiin. ERIV II ostaa nyt selväpiirteisen, kassavirtaa tuottavan kiinteistösalkun, joka koostuu laadukkaista kohteista hyvillä sijainneilla ympäri Suomea. Yhteistyömme Sveafastigheterin kanssa jatkuu ja etsimme jatkuvasti uusia investointimahdollisuuksia Suomessa, sanoo HGR Property Partnersin toimitusjohtaja Patrick Gylling.Sveafastigheter

Sveafastigheter on pääomasijoittaja, joka keskittyy yksinomaan kiinteistösijoituksiin. Yhtiö toi markkinoille ensimmäisen rahastonsa, Sveafastigheter Sverige I, vuonna 2003. Huhtikuussa 2006 lanseerattiin toinen rahasto, Sveafastigheter Fund II.

Sveafastigheter Fund II on kiinteistörahasto institutionaalisille sijoittajille, jolla on noin 10 miljardin kruunun sijoituskapasiteetti. Rahasto sijoittaa kassavirtaa tuottaviin kiinteistöihin Ruotsissa, Suomessa sekä muissa maissa Itämeren ympärillä ja lisäarvoa tuoviin kehityskohteisiin.

Rahastojen kautta Sveafastigheter omistaa kiinteistöjä yli 6 miljardin kruunun arvosta ja niiden yhteenlaskettu vuokrattava pinta-ala ylittää 700 000 neliömetriä.

Lisätiedot:
Simon de Château, toimitusjohtaja Sveafastigheter, puhelin +46 8 545 075 01, simon.de.chateau@sveafastigheter.se

Patrick Gylling, toimitusjohtaja HGR Property Partners, +358 40 542 63 97, patrick.gylling@hgrpropertypartners.fi,

Fredrik Railo, HGR Property Partners, puhelin +358 40 588 77 82, fredrik.railo@hgrpropertypartners.fi

Etienne Dupuy, Fund Manager, AXA Real Estate Investment Managers, puhelin +33 1 444 595 88, etienne.dupuy@axa-im.com

Lisätietoja Sveafastigheterista löytyy sivulta www.sveafastigheter.se
Lisätietoja HGR Property Partnersista löytyy sivulta www.hgrpropertypartners.fi

AXA REIM

AXA REIM, joka on AXA IM Groupin täysin omistama tytäryhtiö, on erikoistunut kiinteistörahastojohtamiseen ja hallinnoi varoja noin 42 miljardin euron arvosta*. AXA REIM:lla on laaja yleiseurooppalainen kiinteistöorganisaatio, joka koostuu 500 työntekijästä ja 12 toimipisteestä 18 maassa. Sellaisenaan se on yksi Euroopan suurimmista ja hajautetuimmista kiinteistösijoituksen johtamisliiketoimijoista, joka tarjoaa laajaa
asiantuntemusta suuresta osasta kiinteistötyyppejä. Keväällä 2006 AXA REIM laajensi toimintaansa Aasiaan avaamalla toimiston Tokioon. Lisäksi, AXA REIM on tehnyt liiketoimintaa Singaporessa ja Pohjoismaissaavaamalla toimiston Tukholmassa keväällä 2007.
* Lähde: AXA REIM 30. kesäkuuta 2007

Lue lisää

Katso kaikki