Suunnittelujärjestöt SNIL ja SKOL yhdistyvät

Suomen Konsulttiyhdistys SNIL ry:n vuosikokous on päättänyt hyväksyä yhdistymisen ja sulautumisen Suunnittelu- ja konsulttitoimistojen liittoon SKOLiin vuoden 2007 alusta. Yhdistymisen taustalla on liittojen toiminnan tehostaminen ja alan järjestörakenteen selkeyttäminen.

SNIL perustettiin vuonna 1951 nimellä Suomen Neuvottelevien Insinöörien Liitto SNIL ry ja SKOL vuonna 1967 nimellä Suomen Konsulttitoimistojen Liitto SKOL ry. SNILin yhteistyö SKOLin kanssa käynnistyi jo vuonna 1969, kun liitojen yhteinen toimisto perustettiin.

SNILin ja SKOLin työnjako on ollut selkeä. SNIL on hoitanut suunnittelijoiden pätevyyteen ja auktorisointiin liittyvät asiat ja SKOL yrittäjäpoliittiset ja työantajakysymykset. SNIL vaihtoi nimensä Suomen Konsulttiyhdistys SNIL ry:ksi vuonna 1985 ja SKOL puolestaan Suunnittelu- ja konsulttitoimistojen liitto SKOL ry:ksi vuonna 1996.

Liittojen yhdistyminen tarkoittaa SNILin tehtävien siirtymistä SKOLin hoidettaviksi ja SNILin itsenäisen yhdistystoiminnan lakkaamista. SNILin yli 1000 hengen jäsenistö siirretään SKOLin konsulttirekisteriin. SNILin myöntämät auktorisoinnit säilyvät ja liiton tunnuksia, rintamerkkiä ja jäsentodistusta, voi luonnollisesti käyttää edelleen ammattipätevyyden osoituksena.

SNILin alkuperäinen nimi säilyy edelleen Suomen Neuvottelevien Insinöörien Liiton SNILin stipendirahaston nimessä. Stipendirahasto jatkaa toimintaansa ennallaan ja jakaa vuosittain stipendejä alan opiskelijoille ja opinnäytetöille.

Lue lisää

Katso kaikki