Suomen Asuntomessujen puheenjohtajaksi Timo Kietäväinen

Osuuskunta Suomen Asuntomessujen uudeksi puheenjohtajaksi on valittu Suomen Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen. Kietäväinen ottaa puheenjohtajan tehtävät vastaan vuoden alusta samalla kun Osuuskunta Suomen Asuntomessujen hallintorakenne uudistuu. Asuntomessujen pitkäaikainen puheenjohtaja, ARAn ylijohtajan tehtävästä vastikään eläkkeelle jäänyt Teuvo Ijäs jatkaa Osuuskunnan hallintoneuvostossa.

Suomen Asuntomessujen hallintorakennetta uudistetaan toiminnan kehittämiseksi ja strategisen osaamisen varmistamiseksi. Osuuskunta Suomen Asuntomessujen tarkoitusperä säilyy yleishyödyllisenä ja osakkaina jatkavat Asuntoreformiyhdistys, Osuuspankkikeskus, Sampo Pankki, Suomen Asuntoliitto, Suomen Kuntaliitto, Suomen Messusäätiö, Suomen Pankkiyhdistys ja Säästöpankkiliitto.

Suomen Asuntomessujen käytännön toimintaa johtaa jatkossa seitsemänjäseninen hallitus, jonka puheenjohtajana aloittaa siis Timo Kietäväinen. Samalla perustetaan laaja-alainen hallintoneuvosto, jossa kaikilla osakkailla on edustus ja jonka puheenjohtajana toimii toimitusjohtaja Reijo Karhinen.

Hallintoneuvoston tehtävänä on muun muassa valvoa hallituksen ja osuuskunnan toimintaa sekä antaa hallitukselle ohjeita periaatteellisesti tärkeissä kysymyksissä.

Vuoden 2010 Asuntomessut pidetään Kuopiossa

Asuntomessut on myöntänyt vuoden 2010 asuntomessut Kuopion kaupungille. Asuntomessut pidetään Kuopion Saaristokaupungissa Lehtoniemessä, joka sijaitsee Kallaveden äärellä noin viisi kilometriä kaupungin keskustasta.

Kuopion pinta-alasta on vesialuetta yli kolmannes ja metsää puolet. Valtaosan vesialueesta muodostaa Kuopiota ympäröivä Kallavesi-järvi. Messualue sijoittuu valmisteilla olevan Keilankannan kanavan ja sillan läheisyyteen. Keilankannasta alkava Lehtoniemen alue muuttuu kanavan valmistuessa niemestä saareksi. Alustavien kaavasuunnitelmien mukaan alueelle valmistuu kolmisenkymmentä omakotitonttia ja lisäksi tuottajamuotoisia rivitalo- ja kerrostalotontteja. Tarkoitus on kaavoittaa myös pieniä omakotitaloja vastaamaan tavallisten perheiden tarpeita.

Lue lisää

Katso kaikki