Suomalaiset ohjelmistoyritykset laajenevat ulkomaille

Kotimaa on liian pieni markkina talotekniikan suunnitteluohjelmistoja tekeville suomalaisyrityksille. Sekä MagiCADin Progman että CADS Planner -ohjelmien Kymdata hakevat jatkuvasti uutta jalansijaa maailmalta.
Raumalainen Progman yltää noin viiden miljoonan euron liikevaihtoon vuosittain. Yritys työllistää 45 henkeä.
– Markkina-alueidemme tulijalkoja ovat Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska sekä myös Venäjä, Baltia ja Benelux-maat. Nyt avataan markkinoita Kiinaan, sanoo toimitusjohtaja Mauri Susilahti.
– Softan kehitykseen Suomen markkinat ovat aivan liian pienet, ohjelmistolla täytyy saada vähintään merkittävä markkinaosuus Pohjoismaissa, arvioi Susilahti. Susilahden mukaan MagiCAD-lisenssejä on tällä hetkellä 6600.
– Finanssiturbulenssit voi unohtaa, niitä tulee ja menee. Ohjelmistokehityksessä suurin haaste on rakentaa toimiva kombinaatio erittäin monesta muuttujasta. On täytettävä käyttäjien vaatimukset, ja samalla on pidettävä ohjelmat yksinkertaisina. Se on päivittäistä kehitystyötä, sanoo Susilahti.

Kotkalaisen Kymdatan liikevaihto oli viime vuonna 3,8 miljoonaa euroa, ja yrityksille myytyjä ohjelmalisenssejä on toimitusjohtaja Jyrki Metsolan mukaan noin 9500.
Yritys avasi myyntikonttorinsa Viroon vuonna 2005 ja Liettuaan viime vuonna.
– Kymdatalla on jatkossakin hallittua kasvua. Tämän vuoden projekteihin kuuluu Latvian myyntikonttorin avaaminen, lisäksi tutkitaan Ruotsin markkinoita.
Kymdata profiloituu ulkomailla sähkö- ja automaatiosuunnittelun Electric-ohjelmistollaan, lvia:n HEPACia tarjotaan tällä hetkellä vain kotimaan markkinoille. Ohjelmistoperheeseen kuuluu myös House arkkitehti- ja rakennesuunnitteluun.

Lue lisää

Katso kaikki