SRV toteuttaa Ojangon bussivarikon Vantaalle

Hanke sisältää noin neljän hehtaarin kokoisen varikkoalueen 200:lle bussille tankkaus- ja latauspaikkoineen sekä huoltohallin, toimisto-osan ja bussien pesulinjaston rakentamisen.

Vantaan kaupunki ja SRV ovat sopineet Ojangon bussivarikon toteuttamisesta Vantaalle. Hanke sisältää noin neljän hehtaarin kokoisen varikkoalueen 200:lle bussille tankkaus- ja latauspaikkoineen sekä huoltohallin, toimisto-osan ja bussien pesulinjaston rakentamisen.

Urakan arvo on noin 13 miljoonaa euroa.

Varikko sijoittuu Itä-Vantaalle Ojangon kaupunginosaan Kehä III:n pohjoispuolelle. Alueelle rakennettavan varikkorakennuksen pinta-ala on noin 3 600 bruttoneliömetriä. Työt on aloitettu alueen raivauksella huhtikuun lopussa.

Koko varikko valmistuu käyttöönotto- ja testausvaiheen jälkeen syksyllä 2021.

Ojangon varikko korvaa Hakunilan keskustasta poistuvan ahtaan ja asutuksen keskellä sijaitsevan bussivarikon ja mahdollistaa tehokkaan ja ympäristöystävällisemmän joukkoliikenteen järjestämisen.

– Ojangon bussivarikko on merkittävä hanke koko itäisen HSL-alueen joukkoliikenteen tulevaisuuden ja sähköbussien liikennöinnin kannalta. Lisäksi vanha varikkoalue on rajoittanut voimakkaasti Hakunilan kaupunkirakenteen tiivistämistä ratikkareitin varrella, kertoo kaupungininsinööri Henry Westlin Vantaan kaupungilta hankkeen taustoista.

Lue lisää

Katso kaikki