Skanskalle yhtenäiskouluhanke Virtain keskustaan

Skanska ja Virtain kaupunki ovat sopineet yhtenäiskouluhankkeen toteuttamisesta Virtain keskustaan. Uuteen kouluun tulee noin 500 oppilasta ja 50 esikoululaista, ja opetustoiminta käynnistyy rakennuksessa syyslukukaudella 2021.

Skanska ja Virtain kaupunki ovat sopineet yhtenäiskouluhankkeen toteuttamisesta Virtain keskustaan. Uuteen kouluun tulee noin 500 oppilasta ja 50 esikoululaista, ja opetustoiminta käynnistyy rakennuksessa syyslukukaudella 2021. Uusi koulurakennus on julkisivuiltaan hirsirakenteinen.

Virrat keskittää useita koulujaan Virtain yhtenäiskouluun, minkä vuoksi Virtain yläkoulusta ja Rantatien koulusta on tehty lakkautuspäätökset. Yläkoulu on jo toiminut pidempään väistötiloissa sisäilmaongelmien vuoksi, ja osa Rantatien alakoulun ryhmistäkin on joutunut toimimaan samasta syystä muualla kuin varsinaisissa tiloissaan.

Kaksikerroksisen koulun energialuokka on A. Energiatehokkuus saadaan aikaan muun muassa ikkunoiden määrän ja sijoittelun avulla. Rakennuksen muoto on kompakti ja yksinkertainen, ja se avautuu tontin joka suuntaan.

Skanska käynnistää uuden koulun rakennustyöt syyskuussa 2019. Koulun sisäosat valmistuvat jo kesäksi 2021, mutta rakennuksen ulkotyöt jatkuvat vielä samaan syksyyn asti.

Lue lisää

Katso kaikki