Skanska toteuttaa Matinkylä–Kivenlahti -ratalinjan talotekniikkaurakan

Skanska toteuttaa GRK Infra Oy:n aliurakoitsijana talotekniikkaurakan Länsimetron Matinkylä–Kivenlahti -ratalinjan urakassa.

Skanska toteuttaa GRK Infra Oy:n aliurakoitsijana talotekniikkaurakan Länsimetron Matinkylä–Kivenlahti -ratalinjan urakassa.

Urakka alkaa helmikuussa 2019 ja päättyy keväällä 2022.

”GRK Infra Oy:n projektinjohtourakka sisältää ratatunnelien rakentamisen kaikkine aputiloineen ja sitoo uudet asemat sekä Sammalvuoren varikon nykyiseen Länsimetroon yhdeksi kokonaisuudeksi”, kertoo projektinjohtaja Vesa Noutia GRK:lta.

Skanskan urakkaan kuuluu palovesi- ja kylmäteknisiä järjestelmiä sekä ilmanvaihto- ja putkitöitä. Urakkaa tehdään kahdessa rinnakkaisessa maanalaisessa metrotunnelissa, seitsemässä poistumistiekuilussa ja kuudessa pumppaamossa sekä viidellä raiteenvaihtoalueella. Palovesilinjaa kokonaisuuteen kuuluu kaiken kaikkiaan 11 kilometriä yhdystunneleineen ja paloposteineen. Poistumistiekuiluihin ja huoltotunneleihin toteutetaan ilmanvaihtojärjestelmät, jäähdytysjärjestelmät ja perusvesipumppaamot putkistoineen.

”Maan alla on haastavat, mutta toisaalta stabiilit olosuhteet toteuttaa hanke”, sanoo tulosyksikön johtaja Mikko Lehto Skanskan talotekniikkayksiköstä.

 

Lue lisää

Katso kaikki