Skanska rakentaa hoivakodin Mikkeliin

Skanska ja Attendo ovat allekirjoittaneet sopimuksen uuden hoivakodin rakentamisesta Mikkelin Mannerheimintielle.

Skanska ja Attendo ovat allekirjoittaneet sopimuksen uuden hoivakodin rakentamisesta Mikkelin keskustaan Mannerheimintielle. Työt alkavat vuoden 2017 alussa ja hoivakoti valmistuu kokonaisuudessaan alkuvuodesta 2018.

Monimuotoista asumispalvelua ikäihmisille tarjoavaan hoivakotiin rakennetaan yhteensä 59 yhden hengen asuntoa. Asumispalvelut kattavat niin tehostetun asumispalvelun kuin kevyemmän palveluasumisen.

”Uusi hoivakoti vastaa nykyaikaisiin palveluasumisen kriteereihin ja sen rakentamisessa kiinnitetään erityistä huomiota ikääntyneiden liikkumista ja turvallista asumista helpottaviin ratkaisuihin. Kodinomaisten asuinhuoneiden lisäksi hoivakotiin rakennetaan yhteisiä ruokailu- ja oleskelutiloja, jotka tukevat asukkaiden yhteisöllisyyttä”, kertoo hankekehityspäällikkö Jukka Parkkamäki Skanskasta.

”Attendo Marsalkanhoviksi nimetystä hoivakodista tulee taide- ja kulttuuripainotteinen teemakoti. Asuinympäristöstä rakennetaan ikäihmisille turvallinen ja kotoisa”, sanoo aluejohtaja Anne Flink Attendosta.

Mikkeliin rakennettava hoivakoti on Skanskan ja Attendon yhdessä kehittämä. Se rakennetaan Skanskan omistamalle tontille, joka siirtyy Attendon omistukseen. Hoivakodin rakentamisesta vastaa Skanska Talonrakennus, rakennuttamisesta sekä asumis- ja hoivapalveluiden tuottamisesta Attendo.

Skanska on viime vuosina toteuttanut eri puolille Suomea myös lukuisia muita palvelukotihankkeita, kuten Palvelutalo Hopeasillan Heinolaan, Palvelukoti Kajavan Helsingin Keskiyöntielle, Simonkylän vanhustenkeskuksen, Attendo Jokikartanon hoivakodin ja Asolan palvelutalon Vantaalle sekä Lehtiojan palvelukeskuksen Lahteen. Lisäksi parhaillaan on rakenteilla muun muassa Asikkalan Anianpellon Palvelukoti Vääksyyn.

Lue lisää

Katso kaikki