Skanska: Oulun keskustaan uusi asuntokohde

Ainolankirsikka on valmistuessaan A-energialuokkaa. Talon katolle asennetaan aurinkopaneelit, jotka kattavat osan kiinteistön käyttämästä sähköstä.

Skanskan tiedotteen mukaan Oulun Myllytullin keskustakortteli täydentyy uudella asunto-osakeyhtiöllä, joka nousee keväällä valmistuneen Oulun Ainolanpihan viereen. Ennakkomarkkinoinnissa olevalle As. Oy Oulun Ainolankirsikka -nimiselle kohteelle tavoitellaan RTS-ympäristöluokitusta. Rakentamisen ennakoidaan alkavan lokakuussa 2021, jolloin kohteen valmistuminen ajoittuu vuoden 2022 lopulle.

Talotekniikka-lehti

Uusikatu 1B -osoitteeseen tuleva Ainolankirsikka sisältää 36 asuntoa yksiöistä neljän huoneen perheasuntoihin saakka. Alempien kerroksien pienempiä asuntoja on myös mahdollista yhdistää yhdeksi isommaksi kokonaisuudeksi. Kaikissa asunnoissa on lasitettu parveke tai terassi, ja isommissa asunnoissa sekä osassa kaksioista on sauna. Korkeat ikkunat tuovat lisää luonnonvaloa asuntoihin.

Ainolankirsikka on valmistuessaan A-energialuokkaa. RTS-ympäristöluokitus varmistaa, että kohteen suunnittelussa ja rakentamisessa on huomioitu kestävyysnäkökulmat. Talon katolle asennetaan aurinkopaneelit, jotka kattavat osan kiinteistön käyttämästä sähköstä. Autopaikalle on mahdollisuus asentaa sähköauton latauslaite autopaikalle.

– Myllytullin uuden korttelin ensimmäinen kohteemme Ainolanpiha nähtiin houkuttelevana, ja myös Ainolankirsikan ennakkokiinnostus on ollut vilkasta. Ainolanpihan asukkailta saamamme palautteen pohjalta jatkamme hyviksi koettuja ratkaisuja myös tulevassa kohteessamme, esimerkiksi porrashuoneiden viihtyvyyteen on panostettu erityisesti. Asiakastoiveiden pohjalta myös huoneisto-ohjelmaa muokattiin alkuperäistä joustavammaksi, kertoo myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma Skanska Kodeilta tiedotteessa.

Ainolankirsikka ja Ainolanpiha muodostavat yhdessä korttelikokonaisuuden, jonka ulkoasua koristavat asuntojen julkisivusta ulkonevat lasitetut parvekkeet sekä polveileva kattorakenne. Kerrosten määrä vaihtelee 6–7 välillä. Ainolankirsikan katujulkisivu on väritykseltään tumman ruskea kirsikanpunaisilla yksityiskohdilla, sisäpihan värimaailma on vaalea.

Lue lisää

Katso kaikki