Skanska ostaa Pöllölaakson alueen ja kehittää alueelle asuntoja

Alueelle on kaavoitettu yhteensä 43 100 kerrosneliömetriä asuntorakennusoikeutta.

Skanska ja NV Property Fund I ovat sopineet kaupasta, jolla Skanska ostaa niin kutsutun Pöllölaakson alueen Helsingin Pasilassa. Kyseessä on Skanskan historian suurin tontti-investointi Suomessa.

Alueelle on kaavoitettu yhteensä 43 100 kerrosneliömetriä asuntorakennusoikeutta. Pöllölaakso on tunnettu MTV3:n tyyssijana. Mediayhtiöllä on vuokrasopimus vuoteen 2023 asti, ja sen muutettua uusiin tiloihinsa alueen vanhat rakennuksen puretaan.

– Skanska haluaa tarjota asiakkailleen asuntoja hyviltä sijainneilta hyvien kulkuyhteyksien ja palvelujen ääreltä. Pöllölaaksossa nämä tavoitteet toteutuvat mitä mainioimmalla tavalla, sanoo aluejohtaja Juhani Aspara Skanska Kodeista.

– Sijainniltaan se on poikkeuksellisen sopiva paikka asuntorakentamiselle: uusi raitiovaunun linjaus tulee kulkemaan aivan vierestä, ja yhteydet Pasilan asemalle ja Triplaan ovat erinomaiset. Myös Ilmalan asema on aivan lähellä, samoin Keskuspuiston ulkoilu- ja virkistysalue. Uskomme, että asunnot tulevat olemaan hyvin haluttuja.

Skanska suunnittelee alueelle arviolta kaiken kaikkiaan 600–700 asunnon kokonaisuutta. Alueen rakentamisen arvioidaan alkavan vuonna 2023, ja alue valmistunee 2030-luvun alkupuolella.

NV Property Fund I:n sijoittajina ovat Nordea Henkivakuutus, Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma ja Valtion Eläkerahasto.

Lue lisää

Katso kaikki