Skanska sijoittaa Euroopan kemikaaliviraston toimistotaloon

Euroopan kemikaaliviraston ECHAn uusi toimistorakennus valmistuu Helsingin Telakkarantaan vuoden 2019 lopussa.

Euroopan kemikaaliviraston ECHAn uusi toimistorakennus valmistuu Helsingin Telakkarantaan vuoden 2019 lopussa.

ECHAn 8-kerroksinen toimitalo tulee keskeiselle paikalle Telakkarannassa osoitteeseen Telakkakatu 6. Skanska sijoittaa hankkeeseen 96 miljoonaa euroa. Summa ei sisällä arvonlisäveroa. Hanketta koskevan urakkasopimuksen arvo on 86 miljoonaa euroa. Skanska käynnisti vanhojen rakennusten ja rakenteiden purkutyöt alueella marraskuussa 2017. Skanska ja ECHA solmivat tiloista vuokrasopimuksen joulukuussa.

Uudisrakennuksen osaksi ja sen sisälle jää vanha punatiilinen puutyöpajarakennus, jonka ulkovaippa on suojeltu. Rakennuksen vieressä sijaitsee suojeltu vanha konepajarakennus, joka uudistetaan täysin niin, että siihen toteutetaan kokous- ja tapahtumakeskus. Kahden rakennuksen välille tulee kulkuyhteys. Kaiken kaikkiaan rakennuskokonaisuuteen tulee noin 17 500 neliötä vuokrattavaa tilaa.

Uusiin tiloihin siirtyvät kaikki ECHAn noin 650 työntekijää. Rakennuksen arkkitehtisuunnittelusta vastaa L-Arkkitehdit Oy. ECHAn toimitilahanke on käynnistänyt koko Telakkarannan alueen uudistushankkeen rakentamisen. Sen kautta viimeinen Helsingin kantakaupungissa sijaitseva vanha teollisuusalue muuntuu asumisen, liiketoiminnan ja kaupunkikulttuurin käyttöön.

Telakkarannan historiallisen alueen tulevaisuutta visioitiin jo vuonna 2010 ratkenneessa kansainvälisessä arkkitehtuurikilpailussa. Kilpailun voitti tanskalaisen Lundgaard & Trandberg Arkitekter -toimiston työ Living Harbour, jonka pohjalta alueen kokonaissuunnitelma on laadittu.

Laivatelakka, satama ja kaksi nosturia antavat Telakkarannalle omanlaisensa luonteen. Alueella yhdistyvät Suomessa poikkeuksellisella tavalla telakkamiljöö, meri ja kantakaupungin palvelut. Alueelle tuo houkuttelevuutta rantapromenadi, jonka varrelle suunnitellaan ravintola- ja kahvilatiloja. Kokonaisuudessaan alueen arvioidaan valmistuvan 2020-luvun puolivälissä.

 

Lue lisää

Katso kaikki