Sitadelli-kotikortteliin 138 uutta asuntoa Helsingin Vuosaaressa

Energiatehokkuutta asumiseen tuovat katolle asennettavat aurinkopaneelit, joilla tuotetaan osa kiinteistön yhteisten tilojen sähköstä.      

Bonava toteutta ICECAPITAL Housing Fund VI:lle 138 asunnon kerrostalokohteen Helsingin Vuosaaressa. Asunnot valmistuvat keväällä 2023. Bonavan Sitadelli-kotikortteliin on suunnitteilla yli 500 uutta kotia. 

Bonava suunnittelee ja rakentaa tornitalokorttelin Aurinkolahden pohjoisosaan, kauppakeskus Columbuksen läheisyyteen. Sinne alkaa nyt rakentua alueen toinen kohde, 16-kerroksinen Sitadelli 2. Kotikortteli sijaitsee Vuosaaren keskeisellä paikalla.

Energiatehokkuutta asumiseen tuovat katolle asennettavat aurinkopaneelit, joilla tuotetaan osa kiinteistön yhteisten tilojen sähköstä.

– Tämä on toinen Sitadelli-kohteemme ICECAPITALin kanssa. Ensimmäisen tornitalon rakennustyöt aloitettiin joulukuun alussa ja pian rakenteilla on kaikkiaan 248 uutta kotia,sanoo Bonava Suomen sijoittajamyynnistä ja liiketoiminnan kehityksestä vastaava johtaja Liisa Bäckström.

– Sitadelli 2 on korkein ICECAPITALin rahastojen kohteista kautta aikain. Se kuvastaa hyvin tavoitteitamme olla markkinoiden edelläkävijänä myös uusimman joulukuussa perustetun, järjestyksessä jo kuudennen, ICECAPITAL Housing Fund -rahaston osalta. Rahasto on Suomen ensimmäinen asuntoihin sijoittava kiinteistöpääomarahasto, jolla on sijoituspolitiikan rinnalla myös erillinen ilmastopolitiikka, sanoo ICECAPITAL REAM Oy:n toimitusjohtaja Wisa Majamaa.

ICECAPITAL Housing Fund VI Ky on pääomaltaan ICECAPITALin tähänastisista asuntoihin sijoittavista pääomarahastoista suurin, sen sijoituskapasiteetti on reilusti yli €400M. Rahasto sijoittaa vapaarahoitteisiin asuntoihin pääkaupunkiseudulla, kehyskunnissa ja valikoiduissa kasvukeskuksissa.

Rahaston suurimmat sijoittajat ovat kotimaisia eläkeyhtiöitä, rahastoja ja säätiöitä sekä institutionaalisia sijoittajia.

 

Lue lisää

Katso kaikki