Sisäilmastoseminaarin suosio jatkuu

Sisäilmayhdistyksen ja Teknisen korkeakoulun LVI-laboratorion järjestämä Sisäilmastoseminaari keräsi keskiviikkona yli 800 rakennus- ja kiinteistöalojen asiantuntijaa Espoon Dipoliin. Seminaari oli järjestyksessä 24:s, ja teemana oli kosteus- ja homevaurioista sekä puutteellisesta ilmanvaihdosta johtuvien sisäilmaongelmien tutkiminen ja korjaaminen.
Seminaarin avasi asuntoministeri Jan Vapaavuori ja pääpuheen piti Euroopan lvi-yhdistysten liiton pääsihteeri Olli Seppänen. Hän esitteli eurooppalaista hanketta, jossa selvitetään terveyshaittaa aiheuttavien altisteiden vähentämiskeinoja, joista on erityisesti noussut esille tuloilman suodatuksella varustettu ilmanvaihto.

Yhteisten avajaisten jälkeen yleisölle oli tarjolla kuusi alaseminaaria, joissa kymmenet alan tutkijat esittelivät seminaariteemaan liittyvää tuoreinta tutkimustietoa. Sisäilmasto ja terveys -kokonaisuuden puheenjohtajana oli Helena Mussalo-Rauhamaa Etelä-Suomen lääninhallituksesta. Rakentaminen ja korjaus -ryhmää veti Teppo Lehtinen ympäristöministeriöstä.

Rakennuskanta-ryhmän puheenjohtaja oli Pertti Metiäinen VALVIRAsta ja Ilmastointi ja energia -ryhmän puheenjohtajana toimi Heikki Lamminaho TKK:sta. Sisäolosuhteiden hallinta -ryhmää veti Valtteri Hongisto Työterveyslaitos ja Tutkimusmenetelmät-ryhmää Risto Aurola sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Seminaariesitykset on koottu Sisäilmayhdistyksen raportiksi.
www.sisailmayhdistys.fi

Lue lisää

Katso kaikki