Siemensiltä paloilmoitinjärjestelmät Oulun uuteen sairaalaan

Siemens toimittaa paloilmoitinjärjestelmät Oulun yliopistollisen sairaalan uuteen sairaalakokonaisuuteen.

Siemens toimittaa paloilmoitinjärjestelmät Oulun yliopistollisen sairaalan uuteen sairaalakokonaisuuteen.

Uuden sairaalan A-osan rakentaminen käynnistyi viime vuoden alkupuolella ja B-osan rakentaminen 2020 alkuvuodesta. Suunnitelmien mukaan rakennukset valmistuvat vaiheittain vuoden 2023 aikana.

Paloilmoitinjärjestelmäsopimus kattaa paloilmoitinkeskukset, paloilmaisimet ja -järjestelmät, jotka tulevat sekä A- että B-taloon ja Kansiparkki-pysäköintitilaan. Paloilmoitinjärjestelmä liitetään osaksi Siemensin kiinteistöhallintajärjestelmää. Siemens on aiemmin tehnyt sopimuksen sairaalan älykkään kiinteistönhallintajärjestelmän toimittamisesta.

– Kyseessä on Suomessa uusi konsepti ja pitkälle viety järjestelmien integrointi, jolla on merkittäviä hyötyjä käyttäjälle, sanoo avainasiakaspäällikkö Tapani Kosamo Siemens Osakeyhtiöstä.

– Hankkeessa hyödynnetään Siemensin vahvaa kokemusta kiinteistönhallinnasta. Nykyaikainen kiinteistönhallintajärjestelmä auttaa luomaan täydelliset ja turvalliset olosuhteet vaativaan sairaalaympäristöön, mikä osaltaan edistää korkeatasoista hoitoa, lisää myyntijohtaja Tomi Akiola.

OYS 2030 -ohjelman merkittävimpiä hyötyjä potilaalle ovat hoidon parempi laatu ja potilasturvallisuus. Suunnittelussa korostuvat myös tilojen ja toimintojen optimoitu käyttö, teknologian hyödyntäminen sekä tehokkaat logistiset ratkaisut.

B-rakennuksen allianssiin kuuluvat sairaanhoitopiirin kumppaneina Siemens Osakeyhtiö, Skanska Talonrakennus Oy, Caverion Suomi Oy ja hankkeen rakennuttamisen asiantuntijatehtävistä ja suunnittelusta vastaava Tierna-ryhmä. Tierna-ryhmään kuuluvat A-lnsinöörit Oy, arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy, Lukkaroinen Arkkitehdit Oy, UKI Arkkitehdit Oy ja Granlund Oy.

A-rakennuksen toteutuksesta vastaavaan allianssiin kuuluvat Siemens Osakeyhtiön lisäksi NCC Suomi Oy, ARO Systems Oy sekä Tierna-ryhmä. Siemensin laitetoimitus on osa Caverionin sähköurakointitoimitusta.

Lue lisää

Katso kaikki