Siemens toimittaa automaation REDI-kauppakeskukseen

Tuleva kiinteistönhallintajärjestelmä mahdollistaa kiinteistön elinkaaren kehittämisen data-analytiikkaa ja digitaalisia palveluja hyödyntämällä.

Siemens Osakeyhtiö toimittaa kiinteistönhallintajärjestelmän ja -automaation Helsingin Kalasatamaan syksyllä 2018 avattavaan REDI-kauppakeskukseen. Keskuksen rakentaa SRV. Toimitukseen kuuluu REDI-kauppakeskuksen lisäksi myös sen yhteyteen tuleva kallioparkki.

Siemensin Desigo CC -kiinteistönhallintajärjestelmä mahdollistaa kiinteistön elinkaaren kehittämisen data-analytiikkaa ja digitaalisia palveluja hyödyntämällä. Desigo CC on osa Siemensin avointa ja tietoturvallista IoT-palvelualustaa. Avoin kiinteistönhallintajärjestelmä tarjoaa mahdollisuuden kiinteistön muiden järjestelmien, kolmansien osapuolten toimittamien ratkaisujen ja applikaatioiden integroimiseen yhdeksi toimivaksi kokonaisuudeksi tulevaisuudessa.

Desigo CC -järjestelmään on integroitu kiinteistön kaikki toiminnot helposti hallittavaksi kokonaisuudeksi: lämmitys, ilmanvaihto, ilmastointi, valaistus, huonekohtaiset olosuhteet, energiankulutus ja turvajärjestelmät toimivat saumattomasti yhdessä.

”Älykäs kiinteistönhallintajärjestelmä yhdistää ihmiset, teknologian ja kiinteistön prosessit. Toiminta on sujuvaa, koska kiinteistö on vuorovaikutuksessa käyttäjien, kiinteistöhallinnan ja kiinteistöstä huolehtivien organisaatioiden kanssa”, sanoo key account manager Kristian Antila, Siemens Osakeyhtiön Building Technologies -divisioonasta.

Reaaliaikainen tiedonhallinta ja analytiikka tehostavat kiinteistön ylläpitoa, mikä lisää kiinteistön tuottavuutta.

”Esimerkiksi huolto- ja ylläpitotoimintoja voidaan tehostaa tekemällä toimenpiteet oikea-aikaisesti ja suunnitellusti sekä kohdistamalla resurssit oikein”, Antila sanoo.

Elinkaarenhallinnalla voidaan vaikuttaa merkittävästi kiinteistön kustannuksiin. Käyttökustannusten osuus on noin 80 % ja rakennuskustannusten vain noin 20 % kiinteistön elinkaaren kokonaiskustannuksista.

Lue lisää

Katso kaikki