Siemens irtautuu Arevasta ja keskustelee Rosatomin kanssa

Venäjän pääministeri Vladimir Putinin ja Siemensin pääjohtaja Peter Löscherin tapaamisessa Siemens kutsuttiin keskustelemaan valtio-omisteisen Rosatomin kanssa. Keskustelujen tavoitteena on selvittää ydinvoimayhteistyömahdollisuuksia Siemensin ja Rosatomin välillä.

– Olemme tyytyväisiä, että meidät kutsuttiin keskustelemaan yhteistyön laajentamisesta energiateknologioissa sisältäen ydinvoiman. Meillä on ollut Venäjällä liiketoimintaa yli 150 vuotta, Olemme rakentaneet erinomaisen ja menestyksekkään partneruuden, jota haluamme edelleen syventää, totesi Siemensin pääjohtaja Peter Löscher.

Siemens on tehnyt Rosatomin kanssa yhteistyötä useissa projekteissa 1990-luvulta. Siemens on esimerkiksi toimittanut turvallisuus- ja automaatiotekniikkaa Slovakiassa sijaitseviin Mochovcen ja Bohunicen voimalaitoksiin. Siemens ja Rosatom ovat molemmat Rosatomin tytäryhtiön Atomstroyexportin partnereita Belencen ydinvoimalaitosprojektissa Bulgariassa.

Siemens ilmoitti 30.1.2009 irtautuvansa ydinvoiman yhteisyrityksestä, jossa se on ollut omistajana yhdessä ranskalaisen Arevan kanssa. Areva NP -yhteisyritys päättyy siten viimeistään 30.1.2012.

www.siemens.fi

Lue lisää

Katso kaikki