Schneider Electric on valittu maailman vastuullisimmaksi yritykseksi kansainvälisellä vertailulistalla

Schneider Electric -konserni valittiin yli 8 000 kansainvälisen yrityksen joukosta vuoden 2021 vastuullisimmaksi yritykseksi Global 100 -listalla. Yritys oli viime vuonna sijalla 29.

Tunnustus tuli samana päivänä, kun Schneider ilmoitti uudesta vastuullisuusohjelmastaan, joka tähtää entistä nopeampaan muutokseen. Yritys työllistää Suomessa noin 500 energianhallinnan ja automaation asiantuntijaa.

Schneider Electric on sijoittunut arvostetulla Global 100 -listalla vuoden 2021 vastuullisimmaksi yritykseksi maailmassa. Valinnan tekee vuosittain Corporate Knights -konsulttiyritys, joka on yritysten vastuullisuuteen keskittyvä tutkimusyhtiö.

– Vastuullisuus on matka, jota teemme yhdessä henkilöstön, yhteistyökumppanien, tavarantoimittajien, asiakkaiden ja muiden yhteisöjen kanssa. Tämä tunnustus kuuluu myös kaikille heille, sanoo Jean-Pascal Tricoire, Schneider Electric -konsernin toimitusjohtaja.

Ensimmäinen sija vuoden 2021 Global 100 -listalla on suuri hyppäys edellisen vuoden sijasta 29.

– Vastuullisuudella on kaksi puolta. Haluamme olla hyvänä esimerkkinä omissa toiminnoissamme, ja asiakkaillemme haluamme olla osa ratkaisua, toteaa Gilles Vermot Desroches, Schneider Electric -konsernin vastuullisuusasioista vastaava varatoimitusjohtaja.

– Toisaalta vastuullisuus parantaa tuloksellisuutta, lisää innovaatioita ja tekee meistä haluttavamman työpaikan. Vastuullisuus tuo lisäarvoa.

Corporate Knightsin vuoden 2021 listalla arvioitiin 8 080 sellaista yritystä, joiden liikevaihto oli yli miljardi dollaria. Arvioitaviin suorituskykyindikaattoreihin kuului muun muassa se, kuinka paljon uusiutuvaa energiaa yritys tuottaa tai kuinka paljon jätettä sen toiminnasta aiheutuu.

Tänä vuonna uusina indikaattoreina käytettiin myös sairauslomia, yrityksen johdon etnistä monimuotoisuutta ja ympäristön huomioivia sijoituksia.

Corporate Knights toi esiin Schneiderin tavoitteen siirtyä kohti tuotteita ja palveluita, jotka auttavat asiakkaita hallitsemaan energiantarvettaan tehokkaammin ja turvallisemmin.

– Viime vuosikymmeninä Schneider on siirtänyt painopistettään datakeskuksiin, energian varastointiin ja muihin hajautettuihin energialähteisiin sekä älyratkaisuihin, jotka edistävät sähköistämistä, energiatehokkuutta ja uusiutuvaa energiaa, sanoo Corporate Knightsin toimitusjohtaja Toby Heaps.

– Schneider saa tällä hetkellä 70 % tuloistaan kestävistä ratkaisuista ja ohjaa 73 % investoinneistaan kestävien ratkaisujen kehitykseen. Yrityksessä on hoidettu hyvin myös etniseen monimuotoisuuteen ja sukupuolten tasa-arvoon sekä resurssien tuottavuuteen ja turvallisuuteen liittyvät asiat.

Lue lisää

Katso kaikki