Säteilyturvakeskuksen uudet toimitilat valmistuivat – ”Säteilyturvallisuuteen liittyvät toiminnat asettavat rakentajalle sekä rakenteille poikkeuksellisen korkeita vaatimuksia”

SRV on saanut valmiiksi Säteilyturvakeskuksen (STUK) tulevan toimitalon rakennushankkeen Vantaan Jokiniemessä.

SRV on saanut valmiiksi Säteilyturvakeskuksen (STUK) tulevan toimitalon rakennushankkeen Vantaan Jokiniemessä ja luovuttanut rakennuksen sen tilaajalle ja rakennuttajalle, Senaatti-kiinteistöille, joka vastaa valtion toimitiloista. Seuraavaksi rakennuksessa alkaa muun muassa laboratoriolaitteistojen asennus ja sisätilojen kalustus, kertoo SRV tiedotteessaan.

Talotekniikka-lehti

STUK on tehnyt tilojen vuokraamisesta sopimuksen Senaatti-kiinteistöjen kanssa ja muuttaa uusiin tiloihin vaiheittain maalis-kesäkuussa.

– Odotamme innolla muuttoa uuteen meille suunniteltuun toimitaloon. Tämä on STUKin yli 60-vuotisessa historiassa ensimmäinen kerta, kun toimitilassamme on huomioitu meidän erityistarpeemme, kertoo STUKin hallintojohtaja Kaisa Koskinen tiedotteessa.

Koko rakennuksen laajuus on 12 700 bruttoneliömetriä. Rakennus sisältää poikkeuksellisen vaativia laboratoriotiloja, mikä on asettanut rakentamiselle korkeat vaatimukset. Toimitilan suunnittelusta on vastannut RE-Suunnittelu Oy.

Kohteen rakentaminen käynnistyi talvella 2020.

– Työmaalla on sen jälkeen tehty töitä noin 130 työntekijän voimin työmaapäällikkö Teemu Åbergin johdolla.  Säteilyturvallisuuteen liittyvät toiminnat asettavat rakentajalle sekä rakenteille poikkeuksellisen korkeita vaatimuksia, etenkin käytettävien materiaalien suhteen. Aikatauluohjaukseen on työmaapäällikkö Åbergin johdolla kehitetty uusia, toimiviksi osoittautuneita käytäntöjä. Kohteen erityslaatuisuudesta kertonee sekin, että valmistautuminen toimintakokeisiin alkoi kahdeksan kuukautta ennen hankkeen valmistumista, SRV:n projektijohtaja Reima Liikamaa kertoo tiedotteessa.

– Olemme tehneet yhteistyötä Senaatti-kiinteistöjen kanssa jo useassa vaativassa hankkeessa. Olemme pystyneet hyödyntämään tässä kohteessa myös täysimääräisesti osaamistamme ja kokemusta Ydinturvallisuustalosta, joka valmistui Espooseen vuonna 2016, Liikamaa jatkaa tiedotteessa.

– Uudet toimitilat on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä Säteilyturvakeskuksen kanssa, jotta ne parhaalla mahdollisella tavalla tukevat STUKissa tehtävää työtä. Projektinjohtourakka SRV:n kanssa on sujunut hyvin ja mahdollistanut myös toteutusvaiheessa yhteistyössä suunnitelmien ja toteutusratkaisujen kehittämisen käyttäjän tarpeet huomioiden, toteaa Rakennuttamisryhmän päällikkö Matti-Pekka Jalonen Senaatti-kiinteistöistä tiedotteessa.

Lue lisää

Katso kaikki