Saksan kaupat vetävät Valloxia

Ilmanvaihtokonevalmistaja Vallox Oy on onnistunut tasapainottamaan kotimaan rakennusmarkkinoiden hiljentymisen aiheuttamaa kysynnän laskua menestymällä Saksan vientimarkkinoilla. Saksan markkinoilla yrityksen vetojuhtana ovat olleet energiatehokkaat matalaenergiailmanvaihtokoneet.
Tuoreimmat projektikaupat yhtiö julkisti maaliskuun lopussa. Kyseessä oli yli 500 Vallox ilmanvaihtokoneen mm. uuden TSK Multi -koneen myynti Saksaan. Kyseinen kone on uusi matalaenergiailmanvaihtokone, jonka tuloilman hyötysuhde on yli 80 %. Kaikkiaan vuoden 2009 ensimmäisenä neljänneksenä kertyneet vientitoimitukset ovat yli pari tuhatta konetta.
Tuoreimpien kauppojen kohteena ollutta TSK-ilmanvaihtokonetta ei ole vielä tarjolla Suomessa. Tilanne ei ole poikkeuksellinen, sillä Vallox on tuonut monta malliaan markkinoille ensin suuremmilla markkinoilla Saksassa ja sitten Suomessa.
– Kysynnän rakenne Saksassa ja Suomessa on erilainen. Saksaan myymistämme koneista noin 90 % on energiatehokkaita tasavirtapuhaltimilla ja ristivastavirtakennoilla varustettuja matalaenergiailmanvaihtokoneita ja vain noin 10 % perinteisiä matalamman hyötysuhteen laitteita. Suomessa suhde on vielä toisin päin, vaikka tilanne on meilläkin muuttumassa, sanoo myynti- ja kehitysjohtaja Olavi Suominen Vallox Oy:stä.

Lue lisää

Katso kaikki