Sähkötarvikkeiden tukkumyynti kasvoi 5 % edellisvuodesta

Sähkötukkuliikkeiden sähkötarvikemyynti viime vuonna oli 879 miljoonaa euroa kasvaen 4,8 % edellisvuodesta. Myynnin arvo kasvoi eniten sähkölaitostarvikkeiden, kaapeliteiden ja valaisinten tuoteryhmissä. Myös teleasennus- ja datatarvikkeiden myynti kasvoi, kun muut tuoteryhmät pysyivät lähellä edellisvuoden tasoa.
– Edessä on korjausrakentamisen kausi, jonka aikana uusitaan vanhentunutta talotekniikkaa. Sähköistyksen roolia on näissä hankkeissa kasvatettava selkeästi nykyisestä, jotta energiatehokkuuden ja asumismukavuuden vaatimukset täyttyvät, Suomen Sähkötukkuliikkeiden Liiton toimitusjohtaja Tarja Hailikari sanoo.
– Myös julkisissa rakennuksissa ja hankkeissa uudet sähköistysratkaisut tuovat välittömiä kustannus- ja hiilidioksidisäästöjä. Tie- ja toimistovalaistuksen uusiminen ovat tästä hyviä esimerkkejä, Hailikari kertoo.
Viime vuonna sähkötarvikkeiden tukkumyynti ylitti ennusteet selvästi. Tänä vuonna myynnin arvioidaan laskevan talonrakennuksen vähenemisen myötä. Toisaalta korjaus- ja saneerausrakentaminen sekä energiatehokkuusinvestoinnit tulevat osaltaan pitämään yllä sähkötarvikkeiden kysyntää.

Lue lisää

Katso kaikki