Sähkötarvikkeiden tukkumyynti 5 % kasvussa alkuvuonna

Sähkötukkuliikkeiden sähkötarvikemyynti kasvoi ensimmäisellä vuosineljänneksellä 4,8 % edellisvuodesta 195 miljoonaan euroon. Viimeksi kuluneen 12 kuukauden aikana myynnin kasvu ylsi 6,2 %:iin verrattuna vuotta aiempaan.
Johtimien, kaapeliteiden ja sähkölaitostarvikkeiden myynnin arvo kasvoi eniten, kun esimerkiksi asennustarvikkeiden myynti laski viime vuodesta. Myyntiä tilastoi Suomen Sähkötukkuliikkeiden Liitto ry (SSTL), jonka jäsenet vastaavat lähes kaikesta alan tukkuliikkeiden sähkötarvikemyynnistä Suomessa.
– Sähköistyksen yhteiskunnallinen merkitys tulee pysymään tulevaisuudessa korkealla, sillä se on avain energiatehokkuuteen ja ilmastonmuutoksen torjumiseen, SSTL:n toimitusjohtaja Tarja Hailikari ennakoi.
– Uudet tarpeet tuovat sähköalalle myös mielenkiintoisia työpaikkoja, joissa energia ja sen käyttö liittyvät entistä läheisemmin yritysten ja kuluttajien arkipäivään. Sähköala tarjoaa jo nyt nuorille kehitysmahdollisuuksia, joita ei kannata sivuuttaa tehdessään koulutusta ja ammatinvalintaa koskevia päätöksiä.Suomen Sähkötukkuliikkeiden Liitto ry (SSTL) on toiminut vuodesta 1931 ja sen jäseninä on 14 sähkötukkuliikettä sekä 48 valmistajaa ja maahantuojaa. Tukuilla on eri puolilla maata 123 myyntipistettä, joissa palvelee noin 1200 työntekijää.

Lue lisää

Katso kaikki