RYM-SHOK: lähes 40 ilmoittautunut osakkaaksi

Rakennetun ympäristön strategisen huippuosaamisen keskittymää koskeva hanke etenee vahvassa myötätuulessa. Lähes 40 organisaatiota lähetti perusteilla olevan RYM-SHOK Oy:n osakkuutta koskevan alustavan merkintävarausilmoituksen viime viikon loppuun mennessä. Osakkuudesta kiinnostuneet tahot ovat valmiita sijoittamaan yhtiön osakaspääomaan lähes 2 miljoonaa euroa. Muutamat yritykset ja laitokset ovat ilmoittaneet vahvistavansa osallistumispäätöksensä alkavalla viikolla.
Alustavan merkintävarauksen tehneiden yritysten ja muiden yhteisöjen ryhmä on monipuolinen. Joukossa on suuria rakennusyhtiöitä ja kiinteistönomistajia, rakennustuoteteollisuuden ja talotekniikka-alan kärkiyrityksiä, mutta myös monia insinööri- ja suunnittelutoimistoja. Lisäksi Helsingin ja Tampereen kaupungit ovat tulossa RYM-SHOK Oy:n osakkaiksi. Tutkimus- ja opetuslaitoksista ovat tähän mennessä ilmoittautuneet VTT, Teknillinen korkeakoulu, Tampereen teknillinen yliopisto, Turun ammattikorkeakoulu ja Kiinteistöalan koulutussäätiö.
Kaikki merkintävarauksen tehneet organisaatiot kokoontuvat 8.12.2009 sopimaan jatkotoimenpiteistä. SHOK-statusta koskeva hakemus tiede- ja teknologianeuvostolle on tarkoitus jättää tammikuussa 2009. Mikäli hakemus saa myönteisen vastaanoton, RYM-SHOK Oy perustetaan kevään 2009 aikana ja sen toiminta käynnistyy vuoden 2010 alkuun mennessä.
Alustavan merkintävarausilmoituksen ovat lähettäneet:
Destia Oy, Enervent Oy, Ensto Oy, FCG Planeko Oy, Finnmap Consulting Oy, Oy Halton Group Ltd, Helsingin kaupunki, Insinööritoimisto Olof Granlund Oy, ISS Palvelut Oy, Kiinteistöalan Koulutussäätiö, Lemminkäinen Oyj, Lujatalo Oy, maxit Oy / Saint-Gobain Rakennustuotteet, NCC Rakennus Oy, Parma Oy, Paroc Oy, Pöyry CM Oy, Rakennustieto Oy, Ramboll Finland Oy, Ramirent Finland Oy, Rapal Oy, Rudus Oy / Finnsementti Oy, Ruukki Construction, Senaatti-kiinteistöt, Sito Oy, SPU Systems Oy, SRV Yhtiöt Oyj, Tampereen kaupunki, Tampereen teknillinen yliopisto, Tekla Oyj, Teknillinen korkeakoulu, Turun ammattikorkeakoulu, Vianova Systems Finland Oy, VTT, VVO-yhtymä Oyj, YIT Oyj.

Lue lisää

Katso kaikki