Renevo ostaa Remonttipartion – ”Yhtiöt täydentävät hienosti toisiaan ja osaamme valita projektit, joihin keskitymme”

Vuokratalojen korjaajana tunnettu Renevo laajentaa toimintaansa taloyhtiöiden putkisaneerauksiin ostamalla Remonttipartion Lehto Groupilta, kertoo Renevo tiedotteessaan.

Talotekniikka-lehti

Marraskuun 2021 lopussa Adelis Equity Partnersin omistukseen siirtyneellä Renevolla on vahva asema vuokratalokiinteistöjen korjausrakentamisessa. Yhtiö ottaa nyt merkittävän kasvuloikan yksityisten taloyhtiöiden suuntaan, kun se ostaa Remonttipartion. Remonttipartio on pääkaupunkiseudun johtavia taloyhtiöiden putkisaneeraajia lähes 30 vuoden kokemuksellaan. Kauppa vaatii vielä kilpailuviranomaisen luvan.

Kaupan jälkeen Renevo Oy ja Remonttipartio Oy muodostavat Renevo Groupin. Siinä syntyy Suomeen uusi suuri toimija korjausrakentamiseen. Renevon liikevaihto oli vuonna 2021 noin 50 miljoonaa euroa ja Remonttipartion noin 32 miljoonaa euroa.

Renevo työllistää 100 ja Remonttipartio 120 korjausrakentamisen ammattilaista. Niiden markkinaosuus erityisesti pääkaupunkiseudun asuntokorjauksissa on merkittävä. Renevolla on lisäksi mittavaa toimintaa Lahden ja Jyväskylän talousalueilla. Renevo Groupilla on pääomistaja Adeliksen lisäksi muutamia kymmeniä henkilöomistajia, jotka kuuluvat tytäryhtiöiden johtoon ja avainhenkilöihin.

Yrityskaupalla ei ole vaikutuksia henkilöstön asemaan tai asiakassopimuksiin kummassakaan yhtiössä. Remonttipartion johdossa jatkaa Ari Saartoala.

Renevo uskoo korjausrakentamisen kasvun jatkuvan

– Sekä Renevo että Remonttipartio ovat hyvin johdettuja, kasvavia ja kannattavia urakoitsijoita. Vuoden 2021 luvut osoittivat selvää kasvua ja kummallakin on tilauskantaa enemmän kuin vuotuisen liikevaihdon verran, kertoo Renevon toimitusjohtaja Arttu Liukku tiedotteessa.

– Yhtiöt täydentävät hienosti toisiaan ja osaamme valita projektit, joihin keskitymme. Molemmat ovat kehittäneet prosessinsa tietyn tyyppisten ja tietyn ikäisten talojen korjaamiseen sekä panostaneet pitkäjänteisesti laatuun ja asiakastyytyväisyyteen. Työtä tekemässä on sitoutunut ja osaava henkilöstö, Liukku summaa tiedotteessa.

– Kaupan valmistelussa näkyy Adeliksen vahva asiantuntemus pohjoismaisesta rakennusalasta. Uskomme, että korjausrakentamisen markkina kasvaa ja sille on merkittävä tilaus myös yhteiskunnallisesti. Olemme tyytyväisiä, että onnistuimme luomaan Suomeen vahvan ja kasvavan yrityksen tälle tärkeälle toimialalle, kertoo Renevon hallitukseen kuuluva John-Matias Uuttana Adeliksesta tiedotteessa.

Lue lisää

Katso kaikki