Rejlers mukana Helenin uudessa voimalaitoshankkeessa

Sumitomo SHI FW (SFW) toimittaa Helenille CFB-kattilalaitoksen Helsingin Vuosaaren uuteen biolämpölaitokseen ja Rejlers Finland vastaa kattilan EIC-suunnittelusta.

Helenin nykyisen voimalaitoksen viereen Vuosaareen nousee uusi, modernia kiertopetitekniikkaa (CFB) käyttävä biolämpölaitos. Kattilan biolämpölaitoksen toimittaa Sumitomo SHI FW Energia Oy ja sen EIC-suunnittelusta vastaa Rejlers Finland Oy.

Laitoksen polttoaineteho on 220 MW ja se käyttää pääpolttoaineena metsätalouden sivutuotteena syntyvää metsähaketta. SFW:n CFB-tekniikalla hyödynnetään biomassaa jo yli 100 laitoksessa lähes 20 maassa.

Rejlersillä on pitkä historia voimalaitosten EIC-suunnittelussa ja projekti jatkaa vuosikymmeniä jatkunutta yhteistyötä SFW:n kanssa. Suunnittelu on jo aloitettu, ja sen kiivain vaihe tulee olemaan kevään 2020 ja kesän 2021 välisenä aikana.

Tämän jälkeen projekti jatkuu testaustoiminnoilla ja käyttöönotolla, jossa Rejlers on mukana vahvalla osaamisellaan. Biolämpölaitoksen lämmöntuotanto alkaa talvella 2022-2023.

Kommentit

    Mauri Rautio
    17.4.2020 14:38

    Mistähän päin biomassaa kerätään Suoemésta ja/tai tuodaanko laivalla jostain : Montako rekallista ( 100-200 rekkaa ja kuljetusmatka ) tarvitaan talvipakkasella biomassaa ja mikä sen koostumus on ?Lämpöarvo ? Haketta tms. ? Maallikon kysymys ? Onko nyt joku hätä jo rakentaa näitä ? Hiilineutaalius on Hgissä luvattu 2030 vain onko vihereät ?

Jätä kommentti

*

*