Rantapääsky Asuntomessujen suosikki

Oulun Asuntomessujen Paras Talo -äänestyksessä annettiin 13 148 ääntä. Messujen ylivoimaisesti suosituin talo oli Lappli-Talojen Rantapääsky, joka keräsi 21 prosenttia annetuista äänistä. Rantapääskyssä arvostettiin tilaratkaisuja, ulkonäköä ja sisustusta. Puurakenteisen, suurelementtitekniikalla toteutetun Rantapääskyn julkisivua on elävöitetty rapatuilla levypinnoilla. Rakenneratkaisuissa on paneuduttu talon kokonaistiiviyteen ja energiataloudellisuuteen. Talon pääsuunnittelija on arkkitehti Jorma Paloranta ja sisustuksen suunnitteli Mirkka Stenmark.

Toiseksi tuli äänestyksessä tuli Villa Honkamaa (7 prosenttia äänistä) ja kolmanneksi Villa Laivakello (6 % äänistä). Villa Honkamaa on yksikerroksinen moderni puutalo, jossa laajat lasikatteiset verannat ja terassit liittävät sisätilat luontevasti japanilaishenkiseen puutarhaan. Villa Laivakello puolestaan oli teknisen laatuhankkeen pilottitalo, jossa muun muassa lämmityksessä hyödynnetään aurinkoenergiaa ja ilmastoinnissa maalämpöä. Talon ulkoarkkitehtuuria hallitsevat korostetun pitkät räystäät ja torni, joka viittaa Hietasaaren huvilarakennusperinteeseen.

Oulun asuntomessut pidettiin heinä-elokuun vaihteessa Toppilansaaressa, jonka asuinrakentaminen jatkuu messujen jälkeenkin.

Lue lisää

Katso kaikki