Ramboll osti sisäilma- ja turvallisuusosaamista

Ramboll on ostanut TPA Andersson Oy:n, Suomen Sisäilmakeskus Oy:n sekä ENW Management Oy:n liiketoiminnat. Yritysostot ovat osa Rambollin strategiaa kasvaa johtavaksi asiantuntijataloksi puhtaan ja terveen sisäilman konsultoinnissa.

TPA Andersson Oy:n ydinosaamista on suunnitella ja ohjata tehokkaita ja sujuvia palveluja kiinteistön koko elinkaarelle. Yrityksellä on toimipisteet Jyväskylässä, Tampereella, Lahdessa ja Oulussa ja se työllistää 16 asiantuntijaa.

Suomen Sisäilmakeskus Oy on rakennusterveyden ja sisäilmaston asiantuntija, joka on erikoistunut rakennuksista aiheutuvien terveyshaittojen selvityksiin sekä sisäilmahaittojen kokonaisvaltaiseen ratkaisemiseen. Yrityksellä on 18 asiantuntijaa Helsingissä, Kuopiossa ja Lahdessa. Yrityksen ydinosaamista ovat muun muassa rakennusten riskiarviot, kuntotutkimukset ja valvonta.

ENW Management Oy on työturvallisuus-, ympäristö- ja laatupalveluihin keskittynyt vuonna 2003 perustettu kuopiolainen yritys. Yhtiö työllistää 7 asiantuntijaa.

Viranomaisvaatimukset koskien ympäristö-, työterveys- ja turvallisuusvaatimuksia kasvavat, mikä lisää kysyntää tämän alueen konsultointipalveluille. Uusimman yrityskaupan myötä Ramboll saa käyttöönsä ENW Managementin kehittämän LAWLY-palvelun, joka auttaa yrityksiä tunnistamaan ja hallinnoimaan lainsäädännöllisiä velvoitteitaan. Näin Rambollin tarjonta laajenee entistä vahvemmin digitalisiin palveluihin.

Yrityskauppojen myötä Rambollin kokonaishenkilömäärä kasvaa noin 2300:n Suomessa.

 

Alansa ihannetyönantajana ja arvolähtöisenä yhtiönä Ramboll tuntui meille luontevalta kotipesältä, sanoo TPA Anderssonin toimitusjohtaja Tarja Andersson. Rambollin Kiinteistökonsultointi-sektorin johtaja Mikael Lindgren ja Projektijohto ja kiinteistökonsultointi -liiketoiminnan johtaja Valtter Kari hymyilevät vierellä.

Pääkuvassa: ENW Managementin Petri Blomberg, Marko Kiema ja Kari Rinkinen Rambollin Jaana Tyynismaan kanssa Kuopion Tuomiokirkon puistossa.

Jätä kommentti

*

*