Ramboll jatkoi kasvu-uralla

Suunnittelu- ja konsultointiyhtiö Ramboll jatkoi vakaalla kasvu-uralla vuoden 2019 ensimmäisellä puoliskolla.

Yhtiön palveluksessa on nyt maailmanlaajuisesti yli 15 500 työntekijää. Alkuvuonna ostetun yhdysvaltalaisen suunnittelu- ja konsultointiyrityksen OBG:n integroiminen on edennyt suunnitellusti.

Vuoden 2019 ensimmäisellä puoliskolla Ramboll-konsernin liikevaihto ylsi 941,6 miljoonaan euroon (2018: 762,5), mikä on 24 prosenttia suurempi kuin vuoden 2018 ensimmäisellä puoliskolla. Orgaaninen kasvu oli 3,9 (7,1) prosenttia.

Tulos ennen liikearvopoistoja (EBITA) oli 41,4 (36,9) miljoonaa euroa ja suhteellinen kannattavuus (EBITA-%) 4,4 (4,8) prosenttia. Kun huomioidaan työpäivien vertailukautta vähäisempi määrä ja OBG:n oston vaikutus, EBITA-% oli 0,4 prosenttiyksikköä suurempi edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Henkilöstön määrä kasvoi 9 prosenttia pääasiassa yhdysvaltalaisen OBG:n oston myötä.  

”Olemme menestyneet hyvin Isossa-Britanniassa ja Pohjoismaissa, etenkin Ruotsissa, Suomessa ja Tanskassa, sekä globaaleilla Vesi-, Liikenne- ja Kiinteistöt ja rakentaminen -toimialoilla”, konsernin toimitusjohtaja Jens-Peter Saul toteaa.

”Olen myös tyytyväinen siihen, että OBG:n integrointi on edennyt suunnitellusti. Laajan osaamispalettimme ansiosta olemme jo alkuvuoden aikana voittaneet ennakoitua useampia yhteishankkeita.”

”Jatkamme investointeja digitalisaatioon ja innovointiin. Tähän liittyy muun muassa maailmanlaajuinen innovaatio-ohjelmamme, jonka näemme tärkeänä ponnahduslautana kohti alan digitaalista johtajuutta.”

”Suomessa vuoden ensimmäisen puolikkaan liikevaihtomme ylsi lähes 118 miljoonaan euroon. Orgaanisesti olemme kasvaneet yli tavoitteen, ja kasvua ovat vauhdittaneet erityisesti vilkkaana jatkuneet kiinteistörakentamisen markkinat”, Ramboll Finland Oy:n toimitusjohtaja Kari Onniselkä sanoo. 

”Olemme jatkaneet panostuksia digitalisaatioon ja innovointiin. Keväällä tehdyllä Strafican ostolla vahvistimme edelleen mahdollisuuksiamme edistää älykkään ja kestävän liikkumisen digitaalisia palveluja niin Suomessa kuin kansainvälisestikin.”

”Startup-yrityksille toukokuussa järjestetyssä innovaatiokilpailussa pyrimme löytämään uusia palveluja älykkäiden rakennusten ja kaupunkien kehittämiseksi. Jatkamme palvelujen kehitystä asiakkaidemme ja tulevaisuuden kestävän yhteiskunnan hyödyksi.”

Jätä kommentti

*

*