QMG ostaa Web Sähkön

QMG tekee sähköurakoitsija Web Sähköstä ja Mikenti Talotekniikasta asuntorakentamisen kokonaistalotekniikkayhtiön.

QMG tekee sähköurakoitsija Web Sähköstä ja Mikenti Talotekniikasta asuntorakentamisen kokonaistalotekniikkayhtiön, joka tarjoaa LVIS-urakoinnin lisäksi talotekniikan hankekehityksen, automaation ja esivalmistuksen.

Sähköurakoitsija Web Sähkö liittyy liiketoimintakaupalla Mikenti Talotekniikan sähköosastoksi. Web Sähkö tunnetaan sähkötöiden lisäksi tietoliikenne-, valokuitu- ja antennijärjestelmien vahvana osaajana.

Web Sähkön yrittäjät Antti Rantala ja Mikko Virtanen jatkavat yhtiössä sähköurakoinnin johtajina sekä QMG-konsernin osakkaina. Mikenti Talotekniikan LVI-urakoinnin johtajana jatkaa Marko Pärssinen.

Toimitusjohtajaksi nimitetään Mikko Sahikallio, joka vastaa lisäksi Mikenti Oy:n toiminnasta.

Asuntorakentamisen laadukasta tehostamista

Talotekniikan kokonaisratkaisulle on Sahikallion mukaan kasvava tarve.

– Juuri nyt on asuntorakentamisen prosesseja tehostettava ja hyviä toimintamalleja toistettava. Kun Web Sähkön kokeneet yrittäjät ja vahva tiimi yhdistyvät Mikenti Talotekniikan kanssa, luomme kokonaistalotekniikkaratkaisun, johon tulee konsernilta vahva kokemus talotekniikan hankekehityksestä, automaatiosta sekä järjestelmien esivalmistuksesta, Sahikallio sanoo.

– Hankkeissa pyrimme olemaan mukana jo suunnitteluvaiheessa, jolloin saamme energiatehokkaat ja tuotantoa tehostavat ratkaisut asiakkaan käyttöön.

Rantala ja Virtanen perustivat Web Sähkön vuonna 2000, ja yhtiö on noussut runsaan neljän miljoonan euron liikevaihtoluokkaan. Se keskittyy asuinrakentamisen uudiskohteiden sähköurakointiin.

Paikallisuus tärkeää – valtakunnallinen peitto tavoitteena

Mikenti Talotekniikan henkilöstömäärä nousee kaupan myötä runsaaseen kuuteenkymmeneen ja liikevaihto yli kymmeneen miljoonaan euroon. QMG-konsernille yrityskauppa tarkoittaa kasvua maan suurimmalla markkinalla eli pääkaupunkiseudulla.

Yritysostoja aiotaan tehdä jatkossakin, ja paikallisuuden merkitys on keskiössä.

– Tavoitteemme on laajentaa verkostoamme koko maan kattavaksi ja tarjota palveluita paikallisesti, alueellisesti ja valtakunnallisesti. Olemme usein todenneet, että talotekniikkaliiketoiminta on suuressa osin paikallista, joten haluamme olla vahvoja kaikilla alueilla, QMG:n toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen toteaa.

Lue lisää

Katso kaikki