QMG ostaa LVI-urakoitsija Espitin

Esa Pitkonen ja Mikko Sahikallio. Kuva: Satu Valkonen

Talotekniikkakonserni QMG saa uuden tytäryhtiön, kun se ostaa Puumalassa, Lappeenrannassa ja Imatralla toimivan Espitin. Yrittäjä Esa Pitkonen jatkaa yhtiön vetäjänä, kertovat yritykset tiedotteessaan.

QMG on tehnyt vuoden 2022 aikana yhteensä kahdeksan yritys- ja liiketoimintakauppaa. Sopimus Espit Oy:n kanssa allekirjoitettiin 30.12.

Vuonna 2006 perustettu Espit tarjoaa LVI-urakoinnin ja -huollon palveluita Etelä-Savon lisäksi Imatran ja Lappeenrannan seuduilla. Puumalassa yhtiöllä on LVI-myymälä. Espitin liikevaihto on noin 3,5 miljoonaa euroa, ja se työllistää 15 henkilöä.

– Espit kasvaa määrätietoisesti ja espitiläiset tunnetaan osaavina ja palvelukykyisinä ammattilaisina, joten olemme iloisia, että saamme heidät riveihimme. Vahvistamme määrätietoisesti sekä maantieteellistä peittoamme että palveluvalikoimaamme koko maassa, QMG:n Väli-Suomen aluejohtaja Mikko Sahikallio sanoo tiedotteessa.

QMG toimii jo Etelä-Savon ja Etelä-Karjalan alueilla. Mikkelissä konserniin kuuluvat LVI-urakoitsija JP Yhtiöt ja Mikkelin Sähköasennus sekä Lappeenrannassa sähköurakoitsija Quattroservices Kaakkois-Suomi. Sahikallio uskoo yhteistyön tuovan kilpailuetua markkinoilla.

– Espit ja muut kolme yhtiötämme arvioivat yhteistyömahdollisuuksia varsinkin LVI:n ja sähkön yhdistämisessä suurissa hankkeissa. Yhtiöillä ei ole maantieteellisiä päällekkäisyyksiä, Mikko Sahikallio toteaa.

– Espit on aina ollut yrittäjähenkinen yhtiö, ja sellaisena pysymme. QMG:n paikallisuutta korostava malli sopii meille. Halusimme tueksemme vahvan konsernin, jotta voimme tavoitella kasvua ja suurempia projekteja. Näen mahdollisuuksia LV-, IV- ja sähköurakoinnin yhdistelmässä. Myös talotekniikan kunnossapito on meille kasvualue, Espitin toimitusjohtaja Esa Pitkonen sanoo tiedotteessa.

– Olemme urakoineet yrittäjäasenteella LVI-ratkaisuja terveyskeskuksiin ja muihin kunnallisia sekä valtion kiinteistöihin sekä teollisuuslaitoksiin ja matkailualalle, tarjonneet energiasuunnittelua, lämpöpumppuja sekä kotitalouksien LVI-töitä. Haluamme säilyttää saman asenteen, kun siirrymme myös laajempiin hankkeisiin ja tarjoamme monipuolisempia palveluita, Pitkonen jatkaa.

Yrityskaupalla ei ole vaikutusta henkilöstön asemaan tai asiakassopimuksiin. Esa Pitkonen jatkaa yhtiön toimitusjohtajana sekä liittyy kaupan myötä QMG:n emoyhtiön Nimlaksen omistajaohjelmaan.

Lue lisää

Katso kaikki