Östen Björkman

QMG myy Venäjän-liiketoiminnot

Quattro Mikenti Group Oy (QMG) myy Venäjän-liiketoimintonsa paikalliselle johdolle. Kaupan tarkoituksena QMG-konsernilla on keskittyä vahvistamaan markkinaosuuttaan Suomessa sekä maantieteellisesti että palvelulajeittain.

”Jatkamme orgaanista kasvua talotekniikkahuollossa ja -urakoinnissa yritysostoilla. Täydennämme markkinapeittoamme sekä maantieteellisesti että palvelulajeittain, jotta pystymme palvelemaan mahdollisimman kattavasti koko maassa”, Quattro Mikenti Groupin toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen kertoo.

”QMG-konserni kasvoi viime vuonna 30 prosenttia ja toukokuussa hankitun Calto-konsernin myötä liikevaihtomme kohoaa jo noin 180 miljoonaan euroon.”

Quattro Mikenti Groupin Venäjän-maajohtaja Östen Björkman ostaa konsernilta Suomeen rekisteröidyn Quattroservices International Operations -yhtiön, johon kuuluu kolme venäläistä tytäryhtiötä. Niillä on Venäjällä runsaat 130 talotekniikkaurakoinnin ja -huollon työntekijää ja liikevaihtoa noin 20 miljoonaa euroa.

Myytävä yhtiö muodostettiin vuoden 2018 lopussa, kun QMG jakoi Quattroservices-tytäryhtiönsä toiminnan Quattroservices Oy:ksi ja Quattroservices International Operations Oy:ksi. Yrityskaupan jälkeen jälkimmäinen tullaan rekisteröimään uudella nimellä.

Björkman on työskennellyt talotekniikkaurakoinnin johtotehtävissä Venäjällä vuodesta 1993 alkaen. Hän siirtyi QMG:lle 2013, kun Mikenti Yhtiöt osti Quattroservicesin. Björkman oli johtanut organisaation Venäjän-liiketoimintaa vuodesta 2003 lähtien.

”Jatkamme Venäjällä samoilla selkeillä periaatteilla kuin tähän saakka: palvelemme kansainvälisiä rakennuttajia ja tarjoamme parasta laatua niin teknologiassa kuin asennuksissa”, Björkman sanoo.

”Oma teknologian maahantuonti tuo kilpailuetua suhteessa paikallisiin yrityksiin. Olemme vahvoja muun muassa teollisuuden urakoinnissa ja kauppakeskusten huollossa ja kunnossapidossa.”

”Uskon, että näiltä markkinoilta löytyy riittävästi kannattavia projekteja jatkossakin. Venäjällä pärjää, kun suhtautuu riskeihin ja mahdollisuuksiin ennakkoluulottomasti sekä oppii sopeutumaan jatkuvaan muutokseen.”

Kimmo Liukkonen

”Kaupalla ei ole vaikutusta QMG:n työpaikkoihin tai asiakassopimuksiin Suomessa, ja Quattroservices Oy jatkaa työtään Suomessa entiseen tapaan”, Liukkonen sanoo.

”Talotekniikan älykkäät ratkaisut sekä kumppanuuspohjaiset sopimusmallit vaativat uutta osaamista sekä urakoitsijoilta että kiinteistönomistajilta. Näemme sillä alueella paljon kasvumahdollisuuksia, ja siksi keskittyminen Suomeen on meille tärkeää. Alkukesällä tapahtunut sairaalaympäristöjen osaajan Calton mukaantulo oli meille merkittävä askel tähän suuntaan.”

Kommentit

    Mauri Rautio
    11.8.2019 10:43

    Taitaa olla suomalisten taru lopussa Venäjällä ! Me kokeneet harmaa päät jo poissa pelistä tai menneet manan maille. Kokemus ja uskallus menossa myös. Tuskinpa nuorta sukupolvea kiinnostaa lähteä urakoimaan Venäjälle. Riski businesta. Ja 5-10 vuoden sitkeää kärsivällisyyttä tarvitaan ! Tämä lupaava busines-alue , varsinkin suom,alaisille on menetetty !!

Jätä kommentti

*

*