Putkiremontin tekijöille luvassa töitä ja paljon

Yritystietoja analysoiva Balance Consulting nostaa LVI-alan menestyjien joukkoon vuotuisessa toimialavertailussaan.

Arviolta joka viides omakotitalo on perusteellisen remontin tarpeessa. Suurin riski piilee kodin putkistossa, jonka rikkoutuminen voi aiheuttaa kalliin vesivahingon. Syy korjausvelan paisumiseen löytyy talojen ikäjakaumasta.

1980-luvulla omakotitaloja rakennettiin lähes 200 000 kappaletta, mikä tekee vuosikymmenestä vilkkaimman sitten sodan jälkeisen rakennuskuumeen. Sen jälkeen rakentaminen hiipui. 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä omakotitaloja rakennettiin vain noin 50 000.

”80-luvulla rakennettujen talojen putket lähestyvät elinkaarensa loppua”, muistuttaa omakotitalojen putkisaneerauksiin erikoistuneen Pohjolan LVIturvan varatoimitusjohtaja Juhana Kilpeläinen.

Mielikuvat lykkäävät remonttia

Mielikuva kalliista ja pitkäkestoisesta remontista on yleinen. Vakuutusyhtiö Ifin teettämässä kyselyssä paljastui, että suuri osa omakotitalojen asukkaista arvioi sekä putkiremonttien hinnan että keston reilusti yläkanttiin.

”Uutisointi on luultavasti vaikuttanut mielikuvien syntyyn. On keskusteltu kerrostalojen kuukausia kestävistä putkiremonteista, jotka uudet toimijat ovat onnistuneet puristamaan pariin viikkoon täsmällisen suunnittelun ansiosta”, huomauttaa Kilpeläinen.

Omakotitalojen kohdalla remontit ovat olleet nopeita jo pidemmän aikaa. Niissä putkiremontti on tavallisesti ohi jopa kolmessa päivässä.

Urakoitsijoille luvassa vilkkaita vuosia

Korjausvelan kasvaminen lupaa vilkkaita vuosia putkiremontteja tekeville yrityksille. Yritystietoja analysoiva Balance Consulting nostaa LVI-alan menestyjien joukkoon vuotuisessa toimialavertailussaan.

”Rekrytoimme jatkuvasti uusi tekijöitä. Viime vuonna palkkasimme jopa sata uutta työntekijää”, Kilpeläinen kertoo.

”Toimialueemme kattaa tällä hetkellä lähes koko Suomen, ja olemme juuri käynnistämässä liiketoimia myös Ruotsissa.”

Lue lisää

Katso kaikki