Pro LVI -palkinto Mikael Strandellille

Mikael Strandell. Kuva: Talteka ry

Pro LVI -palkinto on myönnetty kahden vuoden tauon jälkeen Grundfos Pumput Oy:n toimitusjohtaja Mikael Strandellille. Palkintomitali luovutettiin alan perinteisessä Putkipörssi-tilaisuudessa Katajanokan Kasinolla 8.12.2022, kertoo Talteka ry tiedotteessaan.

Pro LVI -palkinto on talotekniikka-alan järjestön Talotekninen teollisuus ja kauppa Talteka ry:n jakama tunnustus alalla merkittävää työtä tehneelle henkilölle.

− Kaikki LVI-alalla toimivat tuntevat varmasti Mikael ”Micke” Strandellin. Strandell on ollut jo pitkään mukana vaikuttamassa alan myönteiseen kehitykseen ja osoittanut aktiivisuutta yhteisten asioiden ajamisessa, Dahl Oy:n Jari Mikkonen sanoo tiedotteessa.

– Aktiivisuuden ohella hän on tullut alalla tunnetuksi hyvin positiivisena persoonana.

Strandell on koulutukseltaan LVI-insinööri ja kauppatieteiden maisteri. Hän on työskennellyt monipuolisesti alan tehtävissä lähes yhtäjaksoisesti vuodesta 1995, ensin Onnisen osto-organisaatiossa, vuodesta 1999 KWH Pipe oy:llä eri tehtävissä ja vuodesta 2008 Grundfos Pumput oy:n myyntipäällikkönä, jota hän on luotsannut vuodesta 2010 alkaen toimitusjohtajana.

Strandell itse luonnehtii alaa erinomaiseksi uravalinnaksi. Strandellin mukaan LVI-alalla toimii osaavia ammattilaisia, joiden kanssa on antoisa työskennellä. LVI-teknisen alan merkitys energiatehokkaalle asumiselle ja kiinteistöille on viime vuosina entisestään korostunut. Strandell sanookin alalla olevan paljon mahdollisuuksia nuorille, joille hyvien uramahdollisuuksien ohella työ kestävän kehityksen parissa on tärkeää. Omalta uraltaan hän nostaakin merkityksellisimmiksi asioiksi ne kohdat, jolloin on ollut mukana rekrytoimassa vastavalmistuneita alalle ja saanut seurata heidän motivoitumistaan, kasvamistaan ja kehittymistään LVI-talotekniikan parissa.

Aiempia Pro LVI -palkittuja

(vuonna 2021 ja 2020 palkintoa ei jaettu)
2019 Jorma Grönholm, varatoimitusjohtaja (eläkkeellä), Fläkt Group
2018 Henri Juva, hallituksen jäsen, Quattro Mikenti Group
2017 Gunilla Laiho, myyntijohtaja, Rettig Lämpö Oy
2016 Heikki Laiho, hallituksen pj, Heikki Laiho Oy
2015 Esko Mäntyniemi, Country Manager, IDO Kylpyhuone Oy
2014 Jyri Luomakoski, toimitusjohtaja, Uponor Oyj
(vuonna 2013 palkintoa ei jaettu)
2012 Helena Säteri, ylijohtaja, ympäristöministeriö
2011 Pekka Kuusniemi, toimitusjohtaja, Oras Oy
2010 Olle Grönlund, toimitusjohtaja, Putkiyhtymä Oy

Pro LVI -mitali myönnetään henkilölle tai yhdistykselle, joka yhteisen käsityksen mukaisesti on aikaa ja vaivaa säästämättä työskennellyt LVI-alan parhaaksi. Mitalin myöntää Talotekninen teollisuus ja kauppa Talteka ry, ja sitä on jaettu vuodesta 1985.

________________________________________

Talotekniikka-lehti haastatteli Mikael Strandellia palkitsemisen yhteydessä. Lue juttu vuoden ensimmäisestä Talotekniikka-lehdestä 1/2023!

Lue lisää

Katso kaikki