Pro LVI -mitali Mika Halttuselle

Vuoden 2008 Pro LVI -mitali on myönnetty Halton Oy:n hallituksen puheenjohtajalle Mika Halttuselle. Suomen Putkikauppiasyhdistys on jakanut Pro LVI -mitaleita vuodesta 1985 lähtien. Yhdistykseen kuuluvat Ahlsell Oy, Onninen Oy, Dahl Oy ja Rautakesko Oy.– Mitalin saajat ovat perinteisesti olleet liike-elämässä hyvin meritoituneita ja samalla myös alan yhteiseksi hyväksi toimineita hyvämaineisia henkilöitä, sanoi Ahlsell Oy:n toimitusjohtaja Mika Salokangas tämän vuoden Pro LVI -mitalin luovutustilaisuudessa Katajanokan Kasinolla torstaina 11.joulukuuta.

– Siksi saattaa olla ihmeellistä, että tämän vuoden mitali on myönnetty rock- ja bluesmuusikko Mika Halttuselle, nauratti Salokangas tilaisuudessa mukanaollutta monikymmenpäistä talotekniikka-alan vaikuttajien joukkoa. Samaan hengenvetoon Salokangas kuitenkin totesi, että talotekniikka-ala on hyvin iloinen, että Halton Oy:n entinen toimitusjohtaja ja nykyinen hallituksen puheenjohtaja Mika Halttunen valitsi liike-elämän muusikon ammatin sijaan.

Salokangas sanoi, että Mika Halttusen myötä Haltonista on kasvanut innostunut, teknologia- ja tuotekehityskeskeinen, ympäristöstä välittävä kansainvälinen yritys. – Koen sinut arvojohtajana, joka oikeasti välittää, Salokangas kiitti palkittua.

Yritysjohtamisen ohella Mika Halttunen on ollut mukana kehittämässä talotekniikka-alaa mm. Tekesin projekteissa, LVI-Talotekniikkateollisuudessa, Clima 2007 -konferenssin presidenttinä ja Talotekniikan instituutin valmistelijana.

– Hieno ala, olen kiitollinen, että tulin lähteneeksi tänne, sanoi Mika Halttunen kiitospuheessaan.

– Me olemme tärkeä ala, teemme hyvinvointia ihmisille. Tällä alalla on hyvä tulevaisuus. Meillä on selkeä tehtävä, merkittävä missio ilmastonmuutoksen torjunnassa. Halttunen muistutti, että parikymmentä vuotta sitten lvi-alan maine oli alamaissa, toimimattomien ilmastointien värittämää.

– Apualan asemasta olemme nousseet kiinteistö- ja rakennusalan klusterin kovaan ytimeen alaksi, joka tuo lisäarvoa, vakuutti palkittu Halttunen ja toivotti alalla toimiville voimia ensi vuoden haasteisiin.

Katso kuvia

Lue lisää

Katso kaikki