Pöyryltä suunnittelupalveluita länsimetro-projektiin

Pöyry on solminut Länsimetro Oy:n kanssa suunnittelusopimukset pääkaupunkiseudun Länsimetro-hankkeessa. Pöyry toteuttaa yhteistyössä Siton ja Fundatecin kanssa ajo- ja työtunneleiden, Espoon Keilaniemen ja Matinkylän välisen maanalaisen ratatunnelin ja viiden maanalaisen aseman kallioteknisen rakennussuunnittelun. Lisäksi Pöyry vastaa tunnelin ja kuilujen LVI-, sähkö- ja automaatiosuunnittelusta koko rataosuudelle. Pöyryn osuus toimeksiannosta on 1,3 miljoonaa euroa.
Yhteensä seitsemän uutta asemaa käsittävä, noin 14 km mittainen metrolinja parantaa julkisen liikenteen sujuvuutta pääkaupunkiseudulla. Se tarjoaa energiatehokkaan ratkaisun samalla parantaen kaupunkilaisten elämän laatua vähentämällä liikenteen päästöjä sekä melua. Uudenmaan ympäristökeskuksen tekemän ympäristövaikutusten arvioinnin mukaan metro tarjoaa parhaat mahdollisuudet kaupunkiympäristön kehittämiseen pitkällä tähtäimellä.

Pöyryllä on pitkä kokemus vaativien maanalaisten projektien toteuttamisessa, esimerkiksi metroprojektit Maracaibossa Venezuelassa sekä Bangkokissa Thaimaassa. Myös Suomessa Pöyry on toiminut useissa suurissa maanalaista suunnitteluosaamista vaativissa hankkeissa, esimerkiksi Vuosaaren satamaan johtavan 13,5 km mittaisen Savion ratatunnelin suunnittelu, E18-moottoritien seitsemän tunnelin suunnittelu sekä parhaillaan meneillään oleva Kehärata-projekti pääkaupunkiseudulla.

Lue lisää

Katso kaikki