Pilvipalveluilla paremmat käyttöolosuhteet

Vanhojen rakennusten palvelutasoa voidaan parantaa pilvipalveluiden avulla.

Vanhojen rakennusten palvelutasoa voidaan parantaa pilvipalveluiden avulla.

Aalto-yliopistossa tehty tutkimus osoittaa, että pilvipalveluihin pohjautuvat älykkäät teknologiat voivat parantaa vanhojen rakennusten palvelutasoa sekä käyttäjätyytyväisyyttä. Vanhempi tutkija Juha Jokisalo Aalto-yliopistosta huomauttaa, että käyttäjätyytyväisyyden ohella rakennuksen käytössä syntyy säästöjä.

”Jos käyttäjä voi nostaa lämpöä tai lisätä ilmanvaihtoa halutessaan, on tiloissa aina optimiolosuhteet. On turha lämmittää tiloja ylenmäärin, joissa käyttäjä on jo tyytyväinen vallitsevaan olotilaan.”

Tutkimuksen pilottikohteena toimineessa Aalto-yliopiston Kandidaattikeskuksessa otettiin viime huhtikuussa käyttöön uusi sisäilmapalvelu. Sen avulla käyttäjät voivat säätää varaamansa tilan lämpötilaa ja ilmanvaihtoa Aalto Space-mobiilisovelluksen avulla.

Kehitetyssä sisäilmapalvelussa alun perin 1960-luvulla rakennetun ja sittemmin 2000-luvulla remontoidun kampusrakennuksen lämmityksen ja ilmanvaihdon ohjaus integroitiin mobiilisovelluksen kanssa pilvipalveluita hyödyntäen.

Uudessa pilotoidussa järjestelmässä yhdistettiin saumattomasti toisiinsa Aalto-yliopiston tilavarausjärjestelmä ja käyttäjien olosuhteiden hallinta. Käyttäjät ovat olleet pääsääntöisesti erittäin tyytyväisiä tilojen olosuhteisiin uuden sisäilmapalvelun käyttöönoton jälkeen.

Sisäilmapalvelu otettiin käyttöön aluksi seitsemässä opiskelijoiden käyttämässä ryhmätyötilassa ja käyttäjillä on mahdollisuus antaa palautetta tilan olosuhteista jokaisen varausjakson jälkeen.

Lue lisää

Katso kaikki