Pikkutalo Siiri on lähes nollaenergiarakennus

Älvsbytalon uusi talomalli Siiri on kooltaan vain 63 m2:n ja se täyttää lähes nollaenergiatalon energiatehokkuusvaatimukset.

Älvsbytalon uusi talomalli Siiri on kooltaan vain 63 m2:n. Poistoilmalämpöpumpulla varustettu Siiri täyttää myös jo lähes nollaenergiatalon energiatehokkuusvaatimukset.

”Siiri on vastaus asiakkaidemme toiveisiin entistäkin kompaktimmasta, mutta kuitenkin kaikilla mukavuuksilla varustetusta omakotitalosta”, Älvsbytalo Oy:n myyntijohtaja Petri Torvinen korostaa.

Omakotitaloja halutaan taas rakentaa, mutta suuret, yli 180-neliöiset omakotitalot ovat liian tilavia ja varsinkin mahdollisimman valmiiksi rakennettuina talopaketteina useimmille asiakkaille liian hintavia.

”Sen sijaan kysyntää on runsaasti jopa alle sadan neliön pikkutaloille. Ne ovatkin ihanteellisia moneen tarkoitukseen. Olennaista on, että ne ovat varustelultaan Siirin tapaan kuitenkin aivan normaaleja omakotitaloja. Näin ne toimivat pienen omakotitalon lisäksi yhtä hyvin eläkekoteina, kakkosasuntoina tai valmiiksi talviasuttavina kesämökkeinä. Ne soveltuvat mainiosti yksinasuville, pariskunnille, pienelle perheelle tai vaikkapa yhdessä asuville ystävyksille”, Torvinen luettelee.

Torvinen pitää varmana, että Siiristä tulee 81,5 m2:n Älvsbytalo Mainikin tavoin yleisösuosikki. Mainikki oli vuonna 2010 Suomen suosituin pientalo alle sataneliöisten omakotitalojen sarjassa.

Siirin, kuten muidenkin Älvsbytalo-mallien lämmityksestä ja ilmanvaihdosta sekä niiden asukkaiden käyttöveden lämmityksestä huolehtii poistoilmalämpöpumppu. Se varmistaa hyvin eristettyjen ja tiiviiden rakenteiden ohella, ettei talo tuhlaa energiaa.

Lue lisää

Katso kaikki