Passiivitalo pakettiratkaisuna

Suomen ensimmäistä passiivitalopakettia, Teema-Passiivitaloa rakennetaan Teema-Talot Oy:ssä Seinäjoella. Paroc on mukana kehittämässä puurunkoisista suurelementeistä pystytettävien passiivipientalojen konseptia.
– Passiivitalopakettimme tavoitteita ovat järkevä hinta sekä laadukas ja yksilöllinen kokonaisuus. Passiivitalon pitää olla normaalin suomalaisen perheen saavutettavissa, sanoo Antti Mylläri Teema-Taloista.

– Talosta riippuen puhutaan noin 5 – 15 prosenttia vakiorakenteista talopakettia kalliimmasta kokonaisuudesta. Hintaan vaikuttavat olennaisesti rakennuksen arkkitehtoniset ratkaisut, rakennuttaja ja Teema-Talojen suunnittelija Jarmo Akkala sanoo.
Yksikerroksisen passiivitalon rakentaminen alkoi syyskuussa. Perustukset ovat valmiina ja talopaketti pystytetään ja vesikate asennetaan vielä tässä kuussa. Talosta tulee tiivis ja hyvin eristetty, eikä perinteistä lämmitysjärjestelmää tarvita. Kosteisiin tiloihin tulee lattialämmitys ja olohuoneeseen hitaasti lämpöä luovuttava takka. Lisäksi ilmanvaihtokanaviin on mahdollista asentaa lisälämpövastukset, joita voidaan käyttää kylmällä ilmalla talon lämmittämiseen. Taloon on valittu normaalit nelikerroksiset matalaenergiaikkunat ja vakiomalliset ulko-ovet.
Talon tiiveys varmistetaan erillisellä mittauksella ja rakenteita tutkitaan tarvittaessa lämpökamerakuvauksella. Talopaketti valmistuu Ilmajoelle vuonna 2009.

Lue lisää

Katso kaikki