Pääkirjoitus: Putkirempoista puhutaan

Yleensä katse kannattaa suunnata tulevaisuuteen, mutta tässä kohtaa lienee paikallaan palata Talotekniikka-lehden viime numerossa julkaistuun putkiremonttipakettiin. Pyrkimyksemme oli palvella mahdollisimman laajaa, osin uuttakin lukijakuntaa ja koota yhteen kattava kokonaisuus tarjolla olevista korjausmenetelmistä ja erilaisista putkistosaneerauksien toteutustavoista. Tavoitteemme oli myös herättää keskustelua ja avata näkökulmia asiaan, joka lähitulevaisuudessa vääjäämättä koskettaa jollakin tapaa melkoisen suurta määrää suomalaisia; puhuttiinpa sitten lvi-alan yrittäjistä, kentällä puurtavista asentajista tai tavallisen, peruskorjauksen edessä olevan talon asukkaista.

Tiesimme jo pakettia kootessamme, että käsissä on monella tapaa �?�kuuma peruna�?�, jonka kuorimisessa jotkut epäilivät näppien jopa palavan. Päätimme tarkastella asiaa puolueettomasti ja kantaa ottamatta, antaen työn ja tehtävien kautta asiaan perehtyneiden puhua.

Nyt on hyvä todeta, että onnistuimme. Talotekniikka-lehden lokakuun numero on kaikkien aikojen menestys, ja päätoimittajana minulla on ilo kiittää saamastamme myönteisestä ja kannustavasta palautteesta. Niin se vain on, että taputuksia on kiva saada.

Palautepakassa on tietysti myös kriittisiä kommentteja. Yhtäkään emme sivuuta olan kohautuksella, sillä tavoitteemme on kääntää kielteiset arviot voitoksemme. Otamme niistä opiksi, sillä tehtävämme talotekniikka-alan keskeisenä mediana on jakaa asianmukaista ja virheetöntä tietoa. Teknisistä asioista puhuttaessa vääriä tulkintoja ja väärinkäsityksiä syntyy helposti ja tahattomasti. Kun putkiremonteista on puhe, VTT:n viestintäjohtaja Olli Ernvall peräänkuuluttaa linjasaneerauksiin yhteisiä toimintaohjeita ja selkeää käsitteistöä. Hän on enemmän kuin oikeassa.

Viime viikkojen mainio havainto on ollut se, että joskus ehkä vähän abstraktiltakin kuulostanut talotekniikka-termi on arkipäiväistynyt, tullut lähemmäksi tavallista ihmistä. Tekniikan sovellukset ovat kaiketi parhaimmillaan elävässä elämässä mukana silloin, kun ne herättävät tunteita ja mielipiteitä jopa kahvipöytäkeskusteluissa. Putkiremontit herättävät�?�

Päätoimittaja Hannele Koskinen

Lue lisää

Katso kaikki